null Beeld

Nog nooit verteld: “Ik was verliefd op een getrouwde man”

Haar ex-man was voor Linda de eerste en 
de enige geweest toen zij via een datingsite in 
contact kwam met een getrouwde man. 
Wat spannend begon, eindigde in een desillusie.

Linda (44): “Vorig jaar heb ik iets gedaan wat ik nooit van mezelf had verwacht. Iets wat ik altijd afkeurde en wat ook totaal niet bij mij past. Ik, die negentien was toen ik als maagd in het huwelijk trad en nooit een ander had aangeraakt dan mijn ex, had een affaire met een getrouwde man! Het was net alsof ik in een film zat en van een afstandje naar mezelf keek. Maar hoewel ik wist hoe fout het was, was ik niet in staat de film stop te zetten; daarvoor was het te verslavend. Ik werd meegevoerd, verder en verder, tot het plotseling voorbij was. Ik heb nu mijn lesje wel geleerd. Getrouwde mannen: nooit meer!

Nadat mijn huwelijk na 23 jaar was stukgelopen, schreef ik me in op een datingsite. Ik was inmiddels alweer een jaar alleen en verlangde naar een nieuwe partner. In eerste instantie vond ik Peter helemaal niet zo bijzonder. Gewoon een man van een jaar of vijftig, zoals er zo veel zijn. Maar we gingen chatten en het klikte. Op een maandagochtend spraken we af bij een wegrestaurant. Ik had mijn zus erover ingelicht, ze wist precies waar ik afsprak. Je weet maar nooit tenslotte, hij was toch een totale onbekende. Toen ik hem zag aankomen, voelde dat niet zo; het was meteen vertrouwd. Het restaurant bleek nog gesloten, dus we gingen op een bankje in de lentezon zitten praten. Dit was zó nieuw voor mij en ook meteen zó spannend! De aandacht van een andere man deed me goed, ik voelde me opbloeien terwijl ik daar zat. Na een tijdje leg ik mijn blote benen in zijn schoot en hij streelde ze zacht. En al snel zaten we te zoenen. En wauw, dat kon hij goed! Daar bleef het niet bij. Ik had een slaapzak bij me, om op te picknicken. Die legden we onder een boom en gingen daarop liggen. Van het een kwam het ander.”

“Daar lag ik dan, zomaar in de natuur te vrijen met een man die ik nog maar net kende. Toen al overviel me dat ‘film’-gevoel. Ik, moeder van drie kinderen, tot een jaar ervoor nog keurig getrouwd, lag hier zomaar in het gras! En ik genoot van de beste seks ooit. Werkelijk, het was onbeschrijfelijk. Ik vergat zelfs mijn zus geruststellend te appen, ze moest zelf contact opnemen om te checken of ik het wel goed maakte. Na afloop was het restaurant wel open, we hebben daar koffie gedronken. Koningin Máxima had er kunnen zitten en ik zou haar niet hebben gezien, zó zat ik op een roze wolk. Toen we afscheid namen, hoopte ik hem nog heel vaak te zien. Al had hij me inmiddels verteld dat hij getrouwd was. Natuurlijk vond ik dat niet leuk, helemaal niet, en ik voelde me ook schuldig. Rollebollen met de man van een ander, dat dóé je niet, was altijd mijn motto geweest. Maar hij zei dat het zíjn probleem was en dat ik me er niet druk om moest maken. Ik probeerde het los te laten en besloot de film nog even door te laten spelen. Na een volgende keer zou het voorbij zijn, echt.

Natuurlijk lukte dat niet. Ik raakte compleet verslaafd aan Peter. Ik wist niet dat je zó obsessief met iemand bezig kon zijn. We stonden continu met elkaar in contact. We belden, appten, spraken elkaar via Facetime (bellen met beeld, red.), de hele dag door. Onze gesprekken gingen vaak over seks en we stuurden elkaar ook foto’s. Het was heerlijk om me zo begeerd te voelen. Ik straalde continu. Maar zoals dat met elke verslaving gaat, ging dit ook tegen me werken.”

Het volledige verhaal van Linda lezen?

Margriet 35 is vanaf vrijdag 21 augustus verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden