null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik verlang naar het gevoel begeerd te worden’

Eigenlijk wil Erik (39) maar met één vrouw vrijen: zijn eigen vrouw. Maar zij heeft steeds minder vaak zin en inmiddels staat hij op het punt om vreemd te gaan.

“Ik vind het eng om mijn verhaal te vertellen. Wanneer je je gedachtesuitspreekt, worden ze opeens heel echt. Bijna alsof het al daden zijn. Ik ben vooral bang om niet serieus te worden genomen. Om ervan te wordenbeschuldigd dat ik ‘een foute man’ ben en niets anders doe dan mijn eigen straatje bij voorbaat schoonvegen.

Dit is de situatie: ik ben zeven jaargetrouwd met een lieve, mooie vrouw van wie ik veel houd. We hebben samen twee kinderen. Desondanks sta ik op het punt van vreemdgaan. Ik wissel erotische berichtjes uit met een collega en ik weet dat zij mij wil. Tot nu toe heb ik het afgehouden, maar waarschijnlijk houd ik dat niet lang meer vol ‒ en ik wíl het ook niet meer volhouden. Ik verlang naar haar, naar het gevoel weer te worden begeerd.Ik wil weer fijne seks, ik wil weer léven. Al bedrieg ik mijn vrouw ermee.”

Geen Don Juan

“Zo, dat is eruit. Dat het zo ver heeft kunnen komen, is een lang proces geweest waar ik zelf niet voor heb gekozen. Ik ben geen Don Juan en heb niets met onenightstands, nooit gehad ook. Mijn eerste relatie, die ik kreeg toen ik achttien was en die vijf jaar duurde, was meteen al heel serieus. Vrienden van me leidden een veel wilder leven, hadden veel vriendinnetjes. Ik woonde samen en was gelukkig. Mijn vriendin brak mijn hart toen ze het uitmaakte. Hierna volgden verschillende andere relaties. Seks heeft daarin nooit op de eerste plaats gestaan, een relatie is voor mij veel meer, een combinatie van zo veel factoren. Maar ik zie seks wel als een belangrijk onderdeel daarvan. Omdat het fijn is, ontspant én verbindt. Ik beschouw het als een manier om je liefde aan elkaar te tonen en uit tewisselen. Je voelt je er ook door gekoesterd. Gewenst, welkom. Precies daarom doet het me zo veel pijn dat Marjanne geen fysieke interesse meer in mij heeft. We zijn nu acht jaar samen. Ik ontmoette haar tijdens een etentje bij vrienden en was meteen verkocht.

Allemaal heel normaal

“Twee jaar later trouwden we, elf maanden later werd onze zoongeboren. Dat de seks toen even on hold kwam te staan, vond ik normaal.Opeens een gezin vormen met een baby die ons leven bepaalde; dat had een behoorlijke impact. Pas na vijf maanden vreeën we weer eens. Ik was blij en hoopte dat we ons normalepatroon van eens per week weerkonden oppakken. Maar na die eerste keer duurde het opnieuw een hele tijd. Dat begon op een gegeven moment toch te wringen. We haalden één keer per maand niet eens, ik moest altijd het initiatief nemen en ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat het van Marjanne elke keer zo snel mogelijk voorbij mocht zijn. Gesprekken daarover leverden niets op. Natuurlijk hield ze nog van me, natuurlijk vond ze me nog aantrekkelijk. Maar waarom voelde ik me dan zo eenzaam als ze me weer eens afwees? Toen kwam er toch een opleving. We wilden graag een tweede kindje en Marjanne begreep ook dat we daar moeite voor moesten doen. Tot mijn teleurstelling was het binnen twee maanden raak. En direct was Marjannes enthousiasme in bed weer voorbij.

Aandacht van een ander

“Buiten bed hebben we een prima relatie. We zijn gek op onze kinderen, doen veel leuke dingen. We kunnen goed praten – behalve over dat eneonderwerp – en delen veel. Ook knuffelen we veel, we zullen nooit uit elkaar gaan zonder een zoen. Maar toch: voor mij is het niet genoeg. En nu is er een collega die een oogje op mij heeft. Ze laat dat onverbloemd merken. Zij geeft mij het gevoel dat ik een aantrekkelijke man ben. En dat is zó fijn. Ik weet dat het fout is, dat het niet hoort. Maar ik vrees dat mijn vlees zwak zal zijn.”

Het hele verhaal lezen? Margriet 4 ligt nu in de winkel.

null Beeld
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden