Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Nog nooit verteld: ‘Ik leef zo luxe, omdat ik geld krijg voor seks’

luxe-leven.gif

Als alleenstaande moeder kost het Merel (42) moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Sinds een oude vriend bijspringt, gaat het haar veel gemakkelijker af. Maar daar betaalt ze wél een prijs voor.

“Toen hij me een vriendschapsuitnodiging stuurde via Facebook, wist ik eerst niet eens meer wie hij was. Er ging wel vaag een belletje rinkelen. Evert, was dat niet die jongen die… Ja, die jongen die vroeger altijd zo achter me aan zat, op de kunstacademie. Wanneer ik met vriendinnen in de kroeg stond, hing hij vaak om me heen. Altijd zocht hij me op, om te praten, me complimentjes te maken of me uit te nodigen voor de film. Een paar keer had ik ja gezegd, want ik vond hem aardig en was gek op de bioscoop. Maar toen ik merkte dat hij stapelverliefd op me was, hield ik hem af. Want dat was niet wederzijds. Kennelijk had ik echt indruk op hem gemaakt, aangezien hij nu, twintig jaar later, nog steeds mijn voor- en achternaam wist. Ik accepteerde hem als vriend, was benieuwd wat er van 
hem was geworden. Evert bleek het geweldig te hebben gedaan. Hij was binnenhuisarchitect en woonde in een prachtig huis, zo zag ik op zijn Facebookpagina. Getrouwd, drie 
kinderen. Die avond stuurde hij me een privébericht. Lang, leuk, grappig. Ik kon me niet herinneren dat hij zo veel humor had. Ik mailde terug en vertelde hem hoe het met mij was. Ik ben een alleenstaande moeder van een dochter van vier. Ik heb lang gewacht op ‘de ware’, maar toen ik de veertig naderde, besloot ik zelf het heft in handen te nemen. Met een homoseksuele vriend kreeg ik Sarah, het mooiste cadeau van mijn leven. De vader heeft haar twee keer per maand een weekend, de rest van de tijd zorg ik voor haar. We hebben het fantastisch, maar het is ook zwaar. Sinds haar komst kan ik veel minder tijd in mijn eigen bedrijf steken; ik maak sieraden en tassen. Daardoor hebben we het financieel niet breed. Dat vind ik moeilijk, ik heb vroeger altijd veel geld gehad en dan is het niet eenvoudig om een stapje terug te doen.”

Vooropgezet plan

“Dat ik het niet zo ruim heb, speelde eerlijk gezegd wel mee toen ik ja zei tegen Evert om tijdens een etentje bij te praten. Hij stelde het chicste restaurant van mijn woonplaats voor en zei direct dat hij zou betalen. Ik had nog niets staan voor het weekend dat Sarah bij haar vader zou zijn en vond zo’n luxe etentje best aanlokkelijk. En het was leuk, absoluut. Evert was een stuk vlotter geworden en ja, hij had veel humor. Maar toen hij me aan het eind van de avond probeerde te zoenen, schok ik en weerde hem af. Ten eerste omdat hij getrouwd was, maar ook omdat ik niet op hem viel. Hij is gewoon mijn type man niet.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het in Margriet 41.

Ook interessant