null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik heb een geheim voor mijn beste vriendin’

Omwille van haar stiefkinderen is Mireille bevriend geraakt met de ex van haar vriend, Mary. Wat Mary alleen niet weet, is dat Mireille een geheim met zich meedraagt dat haar hart zou breken. 

“Vorig jaar was ik nog opgetogen dat we de verjaardag van mijn stiefdochters met iedereen samen konden vierden. Hun moeder Mary, de ex van mijn man Bas, was er, haar nieuwe partner en haar ouders. De broer van Bas kwam feestvieren en ook mijn ouders zaten als stiefopa en -oma vrolijk aan de taart. One big happy family, alsof er nooit van een jaar van haat en nijd tussen Bas en zijn ex sprake is geweest. Helaas is dat wel degelijk zo, het was zelfs zo erg dat Bas bang was dat zijn tweelingdochters erdoor beschadigd zouden raken. Die angst is niet meer nodig: zijn meiden zijn eraan gewend dat ze in twee huizen wonen en sinds hun moeder Mary is bijgedraaid, zelf weer gelukkig is en ook mij helemaal accepteert, is de situatie ideaal. Op het oog dan. Er speelt een onderhuids geheim, dat mij steeds meer dwars gaat zitten. En nu Mary dit jaar enthousiast voorstelde om met z’n allen een lang weekend te gaan kamperen als de tweeling negen wordt, hield ik het niet meer. Om mijn tranen te verbergen, deed ik alsof ik mij verslikte, hoestte hard in de hoorn en beloofde de dag erna terug te bellen. Net voor mijn huilbui doorbrak wist ik de verbinding te verbreken. Gelukkig maar. Maar ik vrees dat er een dag gaat komen dat ik mij niet meer goed kan houden. Mary is zo’n schat. Tussen ons is een hechte band gegroeid, je zou ons bijna beste vriendinnen kunnen noemen. Ze zou eens moeten weten wat ik voor haar verborgen houd.”

Van ex tot heks

“Door mij is haar huwelijk met Bas stukgelopen. Zij waren elkaars jeugdliefde en trouwden jong. Er was wat sleur in hun relatie gekomen, wellicht onvermijdelijk na vijftien jaar en een druk gezin. Maar voordat Bas mij tegenkwam, dacht hij er nooit over om Mary te verlaten. Dat de vonk tussen ons oversloeg, veranderde alles. We hebben ertegen gevochten, maar het gevoel was te sterk. Acht maanden lang hebben we een geheime verhouding gehad. Maanden waarin Bas Mary voorloog, vaak dingen vertelde die ík verzon, ik ben nu eenmaal inventiever, om maar bij mij te kunnen zijn. Bas voelde zich vreselijk over zijn dubbelleven, ik was ook verre van trots op mezelf. Maar ik zag hem als mijn grote liefde en ik vond dat ik het recht had om voor hem te strijden. Zeker omdat ik mijn tegenstander, Mary, niet kende. Na acht maanden besloot Bas voor mij te kiezen. Hij vond bij mij een zielsverwantschap die hij niet bij Mary had. In de maanden dat wij samen waren, waren Mary en Bas flink uit elkaar gegroeid. Zij voelde natuurlijk dat er iets mis was, dat hij ‘afdreef’. Ze vermoedde dat hij een ander had, iets wat hij altijd heeft ontkend, ook toen hij vertelde dat hij wilde scheiden. Hij was bang haar daarmee te diep te krenken. Hij gooide het op het gevoel stil te staan, zich opgesloten te voelen. De klap kwam evengoed hard aan. Mary heeft alles in de strijd gegooid om hem te behouden. Toen duidelijk was dat zijn beslissing definitief was, veranderde ze van ex in heks..

Wil je het volledige verhaal lezen? Margriet 38 ligt vanaf vrijdag 11 september in de winkel!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden