null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik had bedwelmende seks met de man van m’n beste vriendin’

Gabriëlla (52) en de man van haar vriendin Jackie besloten samen een surprise party voor Jackie’s vijftigste verjaardag te organiseren. Bij de voorbereidingen werd het een beetje té gezellig. "Plotseling zoenden we. En die zoen was zó hartstochtelijk dat die uitmondde in een vrijpartij. Seks zoals ik die in jaren niet had gehad." 

“De dag van het verjaardagsfeest van Jackie heb ik tot twee uur ‘s middags in bed gelegen", vertelt Gabriëlla. "Zoiets doe ik nooit, maar ik voelde me zo rot dat het me maar niet lukte om op te staan. Het liefste wilde ik verdwijnen, dagenlang onderduiken. Maar mijn vriendin zou vijftig worden en ik was medeorganisator van haar surprise party, dus ik kon het onmogelijk laten afweten. Ik móest erheen. En gewóón doen. Vooral niet laten merken dat er bij de voorbereidingen van het feest iets gebeurd was, wat nooit had mogen gebeuren."

Vriendinnen door dik en dun

"Jackie en ik kennen elkaar uit de speeltuin waar vroeger onze kinderen na schooltijd ravotten. Wat een gesprekken hebben we gevoerd daar op het bankje bij het klimrek. Die werden al snel voortgezet bij een van ons thuis. Dat is nu vijfentwintig jaar geleden en wat hebben we veel gedeeld in al die jaren. Ze was er voor me toen mijn man overleed, mijn jongste was nog maar zes jaar. Zonder haar steun weet ik serieus niet of ik het gered had. Ik ben er voor haar geweest, toen haar puberdochter slachtoffer werd van seksueel geweld. Vriendinnen door dik en dun, op moeilijk momenten maar ook op mooie. Want wat kunnen wij lachen. Onze gedeelde humor, die haast niemand begrijpt, gaf ons altijd weer hoop op betere tijden."

Surprise!

"Jackies man Richard ken ik ook al vijfentwintig jaar. Ik ben altijd gesteld op hem geweest, al gingen onze gesprekken nooit diep. Hij is vrij introvert, heel anders dan zijn expressieve vrouw. En sinds ik geen partner meer heb, trok hij zich meestal terug als ik bij Jackie ben.

Maar ik wist dat hij een goede vent was. Ik hoor Jackie nooit anders dan lovend over hem.

Een half jaar geleden benaderde hij me omdat Jackie vijftig zou worden. Hij wilde haar in het zonnetje zetten. Kon ik hem helpen om een surprise party voor haar te organiseren? Hij wist niet goed hoe hij dat moest aanpakken, zelfs niet wie hij allemaal moest uitnodigen. Natuurlijk zei ik ja. Vrouwen zijn hier nu eenmaal beter in en ik vond dat Jackie, die anderen graag in de watten legt, dit absoluut verdiende."

Andere kant

"Dus op een avond spraken we af. Hij kwam bij mij terwijl Jackie dacht dat hij een biertje met een oude schoolvriend zou doen. We dachten na over een locatie, stelden een gastenlijst op en verzonnen verrassingen voor de jarige. Zo konden we iedereen vragen of ze een fles wijn meenamen met een zelfgemaakt feestetiket. En wie weet konden we er een verkleedfeest van maken?

Jackie is altijd in voor gekke dingen. Wat zou ze opkijken als iedereen bijvoorbeeld in het knalroze kwam. We hadden de grootste lol en ik zag een heel andere kant van Richard dan normaal gesproken. Hij kwam helemaal los met een paar wijntjes en was veel inventiever dan ik, maar ook dan hij zelf dacht. Pas om een uur ’s nachts namen we afscheid, met de afspraak gauw verder te brainstormen."

Partner in crime

"Hierna hadden we veel contact, via de app en de mail. Stiekem natuurlijk, Jackie mocht van niets weten. Zij dacht dat zij het weekend dat ze jarig was met haar gezin weg zou gaan. Haar verjaardag zou ze pas een half jaar later vieren, als Richard ook vijftig zou worden. Ze had geen idee van onze plannen. Ik vond het leuk dat Richard en ik samen een geheim hadden. We noemden elkaar partner in crime.

Het was fijn om hem beter te leren kennen. Zo voelde ik me meer verbonden met Jackie, omdat ik eindelijk begon te snappen wat zij precies in hem zag. Maar een week voor het feest liep het uit de hand. Het hing al langer in de lucht, maar ik dacht dat ik het mij verbeelde. Ja, we besloten onze app’jes tegenwoordig met een kruisje – maar hé, wat betekende dat nou helemaal? Dat we continu aan het dollen waren, was ook normaal, suste ik mezelf. We wilden allebei het beste voor Jackie. Logisch dat we daar vrolijk en opgewonden van werden."

'Het was seks zoals ik die in jaren niet had gehad'

"Tot we op die avond de laatste dingen bespraken. Alles was geregeld, van de zaal tot de catering, de ballonnen en de liedjes. Het draaiboek stond vast, we zouden Jackie de avond van haar leven bezorgen. Samen dronken we alvast een fles bubbels. Onze ogen bleken steeds vaker in elkaar haken, terwijl we fantaseerden over hoe verrast Jackie zou zijn. We hadden het alleen over háár – tot we plotseling zoenden. Of hij nu begon, of ik, ik durf het niet te zeggen. Maar de zoen was hartstochtelijk en mondde uit in een vrijpartij zoals ik die in jaren niet had gehad. Overrompelend en bedwelmend.

Direct na de seks kwam de kater. Toen ik Richards behaarde billen nakeek toen hij naar mijn badkamer liep kon ik wel huilen. Hij was net zo ongemakkelijk, ontweek mijn blik en kleedde zich gehaast aan. Toen hij vertrok, was het alsof we vreemden van elkaar waren. Ik wist dat we het verpest hadden. En dat die surprise party een kwelling zou worden, in ieder geval voor óns."

'Ik hoop dat het nooit uitkomt'

"Gelukkig heeft Jackie er wel van genoten. Ze was totaal verrast toen er wel zestig vrienden op de plek bleken te zijn waar Richard haar mee naartoe lokte. De hele avond heeft ze gestraald, huilde bij speeches, lachte bij liedjes. Jackie was mooier dan ooit, mijn lieve, trouwe vriendin. Ik heb toneel weten te spelen, net als Richard – maar wat voelde ik me rot en het kan niet anders of hij voelde zich net zo.

Af en toe zag ik een wezenloze blik in zijn ogen. We hebben elkaar die hele avond ontweken, tot Jackie ons bij elkaar trok in één grote omhelzing om ons gezamenlijk te bedanken. Zij en alle vrienden klapten – en ik kon wel door de grond gaan. Dit is nu anderhalve maand geleden en Richard heb ik sindsdien niet meer gezien of gesproken. Ik hoop dat de herinnering aan wat er is gebeurd zal vervagen. En dat het nooit, maar dan ook nooit uitkomt.”

Tekst | Lydia van der Weide

Beeld | iStock

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

null Beeld

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden