null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Nog nooit verteld: ‘Ik deed aan sexting met een oud-collega’

De gelukkig getrouwde Pattie (45) had het nooit van zichzelf verwacht. Ze deed aan sexting met een oud-collega.

“Ik heb vreemdgaan altijd veroordeeld. Zoiets dóe je gewoon niet als je in een goede relatie zit, vond ik. Hoewel ik tijdens mijn relatie van 26 jaar heus wel eens in de verleiding was gekomen, had ik elke man die me aandacht gaf resoluut afgewezen. Totdat mijn oud-collega Roy via Facebook contact met me opnam."

Sexting met een oud-collega

"Er was altijd al een bepaalde chemie geweest tussen ons en toen we die eerste avond tot ’s avonds laat aan het kletsen waren via Messenger, en er ook de volgende ochtend meteen een berichtje was, voelde ik al dat het een bepaalde kant opging. Het engeltje op mijn ene schouder zei: nee nee, niet doen, je bent een trouwe hond. Het duiveltje op mijn andere schouder vond dat hij zo’n cutie was, en dat wat chatten best kon. Binnen een paar dagen zat ik er helemaal in.”

Pikante foto's

“We hadden doorlopend contact en begonnen pikante foto’s naar elkaar te sturen. Superspannend, het gaf me een blij en opgewonden gevoel. We raakten steeds meer met elkaar verweven. Zo bepaalde Roy elke ochtend welke lingerie ik zou aantrekken en we schreven spannende verhalen naar elkaar. Ons contact was heel gelijkwaardig en ik vertrouwde hem helemaal. We hadden allebei evenveel te verliezen, want ook hij had een relatie. Zijn partner tagde hem regelmatig op Facebook.”

Rare situaties

“Daar kwamen rare situaties van, bijvoorbeeld toen zij foto’s plaatste van hun nieuwe badkamer. Die had ik allang gezien, heel vaak zelfs, op alle filmpjes die hij me stuurde. Op zo’n moment voelde ik me erg schuldig. Toch was ons contact te verleidelijk, verslavend zelfs. Het was gewoon helemaal van mij. Het was mijn avontuur, naast mijn drukke baan en drukke gezinsleven waar ik maar weinig privacy had. Het was heerlijk om elke ochtend wakker te worden met een geheim berichtje van Roy, dat gaf me meteen weer zin in de dag."

Zal ik wel… zal ik niet?

“Maandenlang was dit digitale contact genoeg. Toen zwichtte ik voor zijn vraag om een keertje af te spreken. Voor die eerste ontmoeting was ik bij de tandarts. Ik lag naar het plafond te staren en er ging zo veel door mijn hoofd. Zou ik wel, zou ik niet… Ik had een heel fijne relatie met mijn echtgenoot, die wilde ik toch niet kapot maken? Of moest ik het mezelf gunnen om mijn wilde haren kwijt te raken?"

"Ik kwam er niet uit, maar het verlangen was te overheersend: ik ben gegaan. Die keer hebben we alleen gezoend, een uur lang. Ik had knikkende knieën, voelde me weer een meisje van achttien. Daarna was het hek van de dam. Niet lang daarna hebben we seks gehad in zijn auto, stuntelig, grappig en heerlijk tegelijk. De keer daarna troffen we elkaar in een garage met een tafel daarin.”

Lees ook:

Nog nooit verteld: ‘Mijn moeder heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis’

Geen liefde maar lust

“Die keer kwam ik niet echt in de stemming, ik voelde duidelijk dat dit geen liefde was, alleen maar lust en dat was toch wat kil. Ondanks dat ging de sexting verder, ik heb in al die maanden zo veel foto’s van Roy ontvangen dat ik zijn hele lichaam tot in de puntjes kon uittekenen. Toen, vlak voor onze vierde date, kwam er een wake-up call. Mijn tienerzoon vond al dat ik veel met mijn mobiele telefoon bezig was, en onderschepte een appje waarin ‘Tot zo’ stond."

"Gelukkig wist ik me eruit te praten, maar het was wel een enorme shock. Hoe Roy reageerde – ‘Altijd blijven ontkennen, nooit iets toegeven’ – gaf mij het idee dat hij wel vaker in deze situatie had gezeten – en dat hij misschien naast mij nog wel meer contacten had? Maar hoe dat zat, dat heb ik nooit weten te achterhalen.”

Ghosting

“Na een half jaar, en nog enkele mooie ontmoetingen, werd het stil van de kant van Roy. Hij liet nog weten ‘dat hij gezeik had thuis’ – om vervolgens nergens meer op te reageren. Ik had nog nooit van het begrip ghosting gehoord, maar dat was wat hij deed: hij liet me zomaar stikken zonder enige uitleg. Superpijnlijk vond ik dat. Tegelijk voelde dit als een straf voor wat ik al die tijd had gedaan. En het was ook wel eens tijd om te stoppen. Dus tja, dan maar zo."

"Drie maanden is het stil geweest. Ik had net weer wat rust gevonden, toen dook Roy opnieuw op. Ik kan het niet verklaren, maar nadat ik hem flink duidelijk had gemaakt dat ik het echt niet vond kunnen wat hij had gedaan, liet ik me toch weer meeslepen in ons contact. Het sloop er gewoon weer in: sexting is zo verslavend.”

'Hij liet opnieuw niets meer horen'

“Toch hield ik afstand, het vertrouwen was niet meer zoals daarvoor. Ook frustreerde het contact me steeds vaker, omdat ik wist dat het nooit méér kon worden dan dit. Ik zou gewoon zo graag eens iets normaals met Roy doen, zoals samen eten. Maar dat zat er niet in. En toen kwam voor de tweede keer het einde. We kibbelden over iets en plotseling liet hij opnieuw niets meer horen."

"Toen was het over en uit. En maar goed ook, want dit kon niet altijd zo door blijven gaan en het schuldgevoel naar mijn man toe - die overigens nooit iets heeft gemerkt lijkt te hebben en de hele periode dat ik contact had met Roy superlief voor me was - knaagde aan me. Wat dat betreft ben ik blij dat het voorbij is.”

'Ik begrijp het zelf niet eens'

“We zijn nu een jaar verder. Roy heb ik nooit meer gezien of gesproken. Wat er tussen ons gebeurd is, zal ik bewaren tot aan mijn dood. Ik durf het echt nooit en te nimmer op te biechten, want ik weet dat niemand het zal begrijpen. Ik begrijp het zelf niet eens. Ik weet alleen dat ik nooit meer zo snel zal oordelen als ik hoor dat iemand is vreemdgegaan. Ik weet inmiddels dat het iedereen kan overkomen, op een moment dat je even niet zo sterk in je schoenen staat. Of gewoon uit nieuwsgierigheid. Zeker met sexting gaat het heel geleidelijk en dat is erg gevaarlijk.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Tekst | Lydia van der Weide

Beeld | Getty Images

Manon MaasGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden