Margriet logo
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Nog nooit verteld: ‘Ik bedroog mijn man op vakantie in Griekenland’

Toen Babette (52) samen met haar dochter op vakantie ging, vielen ze daar beiden voor de charmes van een man. Alleen was Babette al jarenlang getrouwd...

“Twee jaar geleden heb ik een operatie ondergaan waar ik lang van moest herstellen. Toen ik weer opgeknapt was, stelde mijn man voor dat ik er even tussenuit zou gaan. Een andere omgeving en wat zon zouden me goed doen. Hij kon niet mee, maar onze 27-jarige dochter wellicht wel? ‘Ik betaal ook voor haar,’ zei hij er gul bij. Ik zag het direct zitten. Mijn dochter Lara is alleenstaande moeder en heeft het niet makkelijk. Wat zou ze genieten van een weekje relaxen, als de kinderen bij haar ex waren."

Op vakantie naar Rhodos

"We boekten een last-minute Rhodos. Mijn man bracht ons naar het vliegveld. ‘Genieten hè?’, drukte hij ons op het hart. Ik gaf hem een stevige knuffel. Ons huwelijk heeft pieken en dalen gekend, toen de kinderen klein waren stond ik er vrijwel alleen voor. Maar ik weet dat hij van me houdt en de laatste jaren is hij veel zorgzamer geworden."

"Lara en ik hadden het erg naar onze zin. We maakten uitstapjes, boottripjes, zaten lang te lunchen, soms zelfs met wijn erbij, en zwommen in zee. Elke avond kleedden we ons leuk aan en ging dan uitgebreid eten, met verschillende hapjes – mezes –, wijn en ouzo."

Vakantieliefde voor dochter

"Op de derde avond zaten we bij een lokaal familierestaurantje. Mijn dochter, een mooie meid met lange blonde haren, kreeg een hoop aandacht. In het bijzonder van een ober van een jaar of dertig, Giorgos. Hij zat schaamteloos met haar te flirten. Ze werd er wat verlegen van, maar ze vond het ook leuk, zag ik. Sinds de breuk met de vader van haar kinderen had ze nooit meer een relatie gehad. Toen Giorgos haar vroeg of ze later nog wat met hem wilde drinken, zei ik dan ook meteen: ‘Doen Lara’."

"Ik ben ook jong geweest en weet hoe leuk een vakantieromance kan zijn. De volgende ochtend zat ze stralend aan het ontbijt. Het was heel gezellig geweest en ze hadden gezoend op het strand."

Lees ook

Nog nooit verteld: ‘Niemand weet van mijn ooglidcorrectie’

Knappe man

"Vanaf dat moment gingen we elke avond in restaurant eten waar Giorgos werkte. We leerden er allemaal mensen kennen. Zo ook Nicolas, een knappe man van rond de vijftig. ‘Dat is nou net een type voor jou’, had mijn dochter gegrapt. Ik vond hem inderdaad aantrekkelijk. Maar ja, ik ben getrouwd, dus een vakantieromance liet ik aan Lara over. De laatste avond van onze vakantie was er livemuziek in het restaurant en er werd gedanst. Van mijn plannen om vroeg naar ons appartement te gaan, om mijn koffer vast te pakken, kwam niets terecht; mijn drankje werd telkens bijgevuld."

"Op een gegeven moment kwam Nicolas bij me zitten. In steenkolenengels wilde hij van alles van me weten. Ik vond zijn aandacht vleiend en liet me zelfs overhalen om te dansen. Wat voelde ik me weer vrij en jong. Alsof ik 25 was en mijn man helemaal niet bestond. Nicolas en ik bleven maar praten en lachen en toen Lara op een gegeven moment voor me opdook om te zeggen dat zij wegging met Giorgos, had ik nog steeds geen zin om te vertrekken. ‘Ik zorg wel voor haar, ze komt goed thuis’, beloofde Nicolas, en ik kon alleen maar dom knikken."

Zoenen

"Het was half drie toen hij mij naar het appartement begeleidde. Onderweg pakte hij mijn hand. Ik liet het gebeuren, mijn hoofd duizelig van de wijn. En toen we voor de deur stonden en ik zijn lippen op mijn mond voelde, sloeg ik mijn armen spontaan om zijn hals. Ondanks dat hij een roker was, smaakte zijn zoen verrukkelijk. Ik wist dat mijn dochter bij Giorgos zou slapen."

"En toen Nicolas mij optilde – hij tilde me op! Ik was al in geen jaren meer opgetild – en binnen naar het bed droeg, was ik vastbesloten om dit allemaal gewoon te laten gebeuren. Misschien zou ik wel spijt krijgen, dikke kans zelfs, maar dat kon me even niets schelen. Dit avontuur was te verleidelijk."

'Dit gaat niet'

"Toch kwam ik even later bij zinnen. Ik weet niet precies hoe het kwam. Misschien doordat deze man, al bijna naakt, zo anders voelde dan ik gewend was. Veel zachter. Veel behaarder. En hij ademde zo zwaar. Opeens miste ik mijn echtgenoot, de enige die ik al die jaren van ons huwelijk heb aangeraakt. En ik besefte: dit gaat niet. Al zou ik willen – en ik wilde het zeker op dat moment - ik kán het niet. Ik duwde Nicolas voorzichtig van mij af en gelukkig liet hij me meteen los. We hebben nog even buiten gezeten. Ik heb zowaar een trekje van zijn sigaret genomen, waar ik vreselijk van moest hoesten. Toen is hij vertrokken."

De volgende ochtend

"De volgende ochtend wist ik niet of ik moest lachen of huilen. Want had ik mijn man nu wel of niet bedrogen? Van seks was het niet gekomen, maar ik had wel gezoend. En hoe. En ik had absoluut foute plannen gehad. Wat moest ik hier nu mee aan?"

"Ik was zo in de war dat ik Lara alles heb verteld, toen zij terugkwam van haar nacht met Giorgos. Beschaamd, wat zou ze nu wel van haar moeder denken? Maar zij, een andere generatie, moest er alleen maar om lachen. ‘Ik vind dat je níet bent vreemdgaan’, besloot ze. ‘Mag jij ook eens, in al die jaren? En je bent toch niet van plan om papa in de steek te laten? Nou dan. Wat niet weet, wat niet deert hoor'.”

"Ik heb besloten haar woorden ter harte te namen. Na nog een paar uurtjes strand vlogen we naar huis. Daar stond mijn man ons op te wachten. Die avond lag ik bij hem. Het voelde helemaal vertrouwd; dit was de plek waar ik hoorde. En hij hoefde niets te weten, daar zou hij niets mee opschieten. Ik ben blij dat ik niet verder ben gegaan met Nicolas, maar de herinnering aan dit vakantieavontuur neemt niemand mij af. En verder: what happened in Rhodos, stays in Rhodos.”

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd.

Jouw geheim delen

Ook (anoniem) een geheim delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar Lydia van der Weide op redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Nog nooit verteld’.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Tekst | Lydia van der Weide

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 33 ligt in de winkel! In dit nummer staat een exclusief interview met schrijfster Lucinda Riley (van de 7 zussen), een dossier overgewicht kwijtraken, 31 tips voor een gelukkige zomer en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Redactie MargrietGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden