Margriet logo
null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Hij weet niks over mijn wilde seksverleden’

De verloofde van Francesca (37) denkt dat ze maar een stuk of tien bedpartners heeft gehad. Dat het er tien keer zo veel zijn, houdt ze voor zichzelf, ook nu ze gaan trouwen.

“Sinds Floris mij ten huwelijk heeft gevraagd, voel ik me soms een beetje schuldig. Hij denkt de vrouw te kennen met wie hij de rest van zijn leven wil delen en weet niet dat ik een heel groot deel van mijn verleden voor hem verzwijg. Bij vlagen denk ik: ik moet alsnog open kaart spelen. Maar een leuk gesprek zal dat niet worden. Een andere stem zegt: waarom zou ik het doen? Ik ben hem niets verplicht, vroeger is voorbij. Het enige wat ertoe doet is dat ik nu ben wie ik ben: een vrouw op wie hij stapelgek is. En ik ben dat ook op hem. Dat moet tochgenoeg zijn? Hoewel Floris en ik even oud zijn, ziet ons relatieverleden er heel anders uit. Hij kwam al vrij jong zijn eerste vrouw tegen. Zij was de eerste met wie hij het bed deelde. Twaalf jaar zijn ze samen geweest en ze kregen twee kinderen. Hun huwelijk is stukgelopen omdat zijn vrouw vreemdging, iets waar hij helemaal kapot van was. Hij weet dat aan zijn eigen bedprestaties – tussen de lakens was het nooit spectaculair geweest. Nu ze een affaire bleek te hebben, meende hij dat hij tekort was geschoten, anders had ze vast geen behoefte gehad aan een ander. Het kostte hem een paar jaar om deze klap te verwerken. Toen hij uiteindelijk ging daten, hoopte hij meer ervaring op te doen met verschillende vrouwen. Maar Floris is helemaal niet het type om aan de boemel te gaan. Hij wordt snel verliefd en in no-time zat hij dan ook weer in een vaste relatie. Met zijn zelfvertrouwen op seksgebied kwam het helemaal goed, met deze vrouw klikte het uitstekend in bed. Dat het uiteindelijk misliep had met heel andere dingen te maken.”

Fantastische minnaar

“Ik leerde Floris kennen toen hij nog maar kort weer single was. Ik ontmoette hem doordat zijn zoontje een leerling van me was. Eigenlijk is het mijn stelregel om werk en privéleven strikt uit elkaar te houden, maar er sprong onontkoombaar een vonk tussen ons over. We hebben rustig aan gedaan; ik kwam pas bij hem thuis toen zijn zoon geen leerling meer van mij was. Maar toen was er ook geen houden meer aan. Ik ben bij hemingetrokken – tot grote vreugde van zijn zoontje, overigens, en ook van zijn dochter – en nu hebben we zelfs al trouwplannen. Ik ben stapelgek op Floris en heb het beter met hem dan met wie dan ook eerder in mijn leven. Ook in bed. Al ben ik pas zijn derde sekspartner, Floris is een fantastische minnaar. Floris vindt mij ook verrukkelijk: vrij, inventief en voor alles in. Wat hij niet weet is dat ik heel wat ervaring heb. Veel meer dan hij zich in de verste verte zal kunnen voorstellen.”

Alles geprobeerd

“Ik had mijn eerste vriendje toen ik vijftien was. Hij was de eerste in een flinke rij veroveringen. Ik vond seks leuk en spannend en ik genoot ervan om jongens te bespelen. Mij binden op die leeftijd, ik dacht er niet aan: ik wilde eerst alles ontdekken wat er te ontdekken viel. Later heb ik vier vaste relaties gehad, de langste duurde zeven jaar. Tussendoor hing ik flink de beest uit. En ik moet bekennen dat ik ook tijdens mijn relaties niet altijd even trouw was. Ik had nog geen enkele nesteldrang en leefde met het motto: lang leve de lol. Ik ben niet trots op alles wat ik heb gedaan, zeker niet wanneer ik overspel pleegde. Het is gelukkig nooit uitgekomen maar als ik terugkijk, waren bepaalde acties allesbehalve fraai. Ik heb ervan geleerd dat ik dat niet meer wil: als ik mij écht aan iemand bind, wil ik dat ook serieus doen. Juist door alles wat ik al heb meegemaakt ben ik er ook van overtuigd dat ik nooit meer zal vreemdgaan. Ik weet immers wel wat er te koop is. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar is het in werkelijkheid nooit. Toen ik introk bij Floris heb ik heel bewust voor hem gekozen en wat mij betreft is hij de laatste in de rij van vele onenightstands, scharrels, minnaars enzovoort. Ik ben dol op zijn kinderen en het is mijn grote droom om zelf ook nog kinderen met hem te krijgen. Ik ga hier helemaal voor.”

Niet zijn zaken

“Doordat Floris mij al snel vertelde over zijn seksuele onzekerheid na zijn eerste relatie, besloot ik hem niet veel te vertellen over mijn seksverleden. Ik wilde niet dat hij zich onervaren zou voelen bij mij. Bovendien heb ik slechte ervaringen met al te eerlijk zijn: in een eerdere relatie heb ik wel open kaart gespeeld en dat kreeg ik in ruzies allemaal terug. Daar kwamen dan zelfs grove woorden aan te pas, enorm vernederend en zo kortzichtig. Waarom zijn mannen met veel ervaring nog altijd een stoere bink, maar vrouwen een afgelikte boterham? Ik hield mijn mond bij Floris, vertelde enkel dingen over mijn meer serieuze relaties. Zo nu en dan viel er ook weleens een andere naam of vertelde ik een anekdote, maar ik denk dat als Floris gevraagd zou worden een schatting te maken van het aantal sekspartners dat ik heb gehad, hij op een stuk of tien zal uitkomen. De waarheid is dat dit er wel tienmaal zo veel zijn. Ik laat hem bewust in onwetendheid. Daar zat ik totaal niet mee – maar nu we gaan trouwen, speelt het weleens door mijn hoofd dat ik iets voor hem achterhoud. Maar dan denk ik: wat schieten we ermee op als ik het alsnog vertel? Het zal hem ongetwijfeld onzeker maken. In bed én daarbuiten. En wie weet veroordeelt hij mij wel en pakt hij me er dan ook mee als we onenigheid hebben. Of verandert zijn beeld van mij. En het gaat hem toch niets aan? Het was voor zijn tijd, het is mijn privéleven. Het enige wat telt is dat ik zielsveel van hem houd en hij nu de enige voor mij is en zal blijven.”

Interview | Lydia van der weide

Foto | iStock

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Ook (anoniem) een geheim delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar Lydia van der Weide: redactie@margriet.nl.

Lees ook:

Nog nooit verteld: ‘Ik ben verlaten voor een oudere vrouw’

Nog nooit verteld: ‘Ik heb mijn buurjongen ontmaagd’

Nog nooit verteld: ‘Mijn kersverse vrouw heeft vaginisme’

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden