Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Nog nooit verteld: ‘Ik had 56 dates en met veel meer mannen seks dan in mijn jonge jaren’

nog-nooit-verteld-ik-had-56-dates-en-met-veel-meer-mannen-seks-dan-in-mijn-jonge-jaren.jpg

Sinds kort woont Chantal (53) weer samen. Zeven jaar lang was ze actief op zoek naar de liefde. Niemand weet hoeveel pijn en frustraties die zoektocht haar kostte. 

“‘Hoe kan het toch dat zo’n leuke vrouw als jij geen man heeft?’ Die zin is de laatste jaren zó vaak tegen me gezegd, dat ik hem niet meer kan horen. Gelukkig hoeft dat ook niet meer: sinds een klein jaar ben ik vrijgezel áf en het is zelfs zó serieus met mijn nieuwe partner, dat we vorige maand zijn gaan samenwonen. Mijn tandenborstel staat weer naast die van iemand anders, een nieuw naambordje is in de maak. Ik kan niet zeggen hoe blij ik me daarover voel.”

Aandacht van mannen

“Want wat ben ik vaak wanhopig geweest. Veel meer dan mijn omgeving weet. In het begin hingen ze nog aan mijn lippen. Maar op een gegeven moment verflauwde de aandacht voor mijn hopeloze zoektocht, waar ik me ook steeds meer voor ging schamen. Terwijl ik er nog wel zo optimistisch aan begon, twee jaar na de relatiebreuk met de vader van mijn kinderen. Het co-ouderschap liep prima, ik zat lekker in mijn vel en als ik in de spiegel keek was ik tevreden. Ik wist dat ik er goed uitzag voor mijn leeftijd en ik had altijd veel aandacht van mannen gekregen. Dan moest het nu toch ook weer lukken?”

Ze haakten af

“Aandacht genoeg, dat was het probleem niet; toen ik me inschreef op een datingsite kreeg ik al snel veel vleiende berichten. Sommige mannen waren ook echt leuk, maar soms chatte ik ook weken met iemand die veel ouder of dikker bleek dan op zijn foto, die bij een eerste date alleen over zichzelf praatte of om een andere reden tegenviel. Ik ontdekte dat de mannen die wél leuk, aantrekkelijk en veelbelovend waren snel afhaakten als ik duidelijk maakte dat ik een serieuze relatie zocht. Sommigen zeiden dat meteen, anderen pas nadat we al hadden afgesproken, elkaar het hof hadden gemaakt en in bed waren beland. Of ze zeiden het helemaal niet, en dan moest ik zelf concluderen dat zij er niet zo serieus in stonden doordat ik appjes van andere vrouwen zag binnenkomen. Of omdat ik werd geghost – dan hoorde ik van het ene op het andere moment niets meer, wat pijnlijk en slecht voor mijn zelfvertrouwen was. Hoewel ik las dat het in deze tijd van vluchtig contact aan de orde van de dag is, maakte dat de klap niet minder hard.”

‘In het begin leefden ze met me mee’

“In het begin leefden mijn vriendinnen en collega’s erg met me mee. Ze wilden alles weten, van wat de mannen schreven tot hoe de eerste zoen was. Maar na de zoveelste misser merkte ik dat hun interesse taande. En dat snap ik: zij hebben hun eigen leven, beslommeringen met kinderen en werk. Dan komen de verhalen van iemand die dat wat voor hen zo logisch is – een fijne relatie – maar niet voor elkaar krijgt, uit een andere wereld. Ze gaven me nietszeggende adviezen als: ‘Laat het een tijdje los, de ware komt als je er het minst naar zoekt.’ Maar zij zaten niet elke avond in hun eentje thuis. Zij hoefden niet telkens in een leeg, koud bed te stappen. Of alweer in hun eentje aan te sluiten bij een vriendengroep vol stellen.”

Lees ook:
Nog nooit verteld: ‘Vanwege corona ga ik niet weg bij mijn man’

Drie groepen

“Dus ik bleef mijn best doen. Naast datingsites doorspitten ging ik ook in het dagelijks leven allerlei dingen ondernemen om een man te vinden, zoals sporten of dansen. Maar veel beter dan op datingsites was de markt daar niet. Er leken slechts drie groepen mannen te zijn: óf ze waren bezet, óf ze wilden vrijheid-blijheid óf ze hadden hun leven niet op orde. De enige mannen die wel voor me wilden gaan, waren een stuk ouder of vond ik zelf niet aantrekkelijk. Als ik van tevoren had geweten dat mijn zoektocht naar een leuke, nieuwe man maar liefst zeven jaar zou duren, was de moed me al meteen in de schoenen gezakt.”

‘Seks met meer mannen dan in mijn jonge jaren’

“Ik heb maar liefst 56 dates met verschillende mannen gehad in die hele periode. En met veel meer mannen het bed gedeeld dan in mijn jonge jaren. Ook dat schreeuw ik niet van de daken. Maar ik had toch mijn behoeftes, verlangde soms zó naar een warme arm om me heen. En dan dacht ik: waarom niet? Ik heb ook leuke dingen meegemaakt hoor, het was niet alleen maar kommer en kwel. Toch was het al met al een eenzaam en frusterend trajact. Elke keer weer die hoop hebben, telkens opnieuw mijn hart openen. Voor een zoveelste teleurstelling. En ondertussen naar de buitenwereld maar de schijn ophouden dat ik best gelukkig was in mijn eentje.”

‘Opeens was hij daar, na 56 dates’

“En toch heeft het allemaal zin gehad. Want opeens was hij daar, bij date nummer 56. Onze eerste ontmoeting was niet eens zo bijzonder en ik twijfelde of ik het wel een kans moest geven. Maar ik vond hem aardig, we konden leuk praten. Dus ik dacht: laten we toch nog eens afspreken. En bij de vierde keer sprong de vonk toch over. En hoe! Ik ben nog maanden angstig geweest dat het opnieuw een desillusie zou worden. Ik was continu gespitst op tegenvallers. Maar die kwamen niet. Gerben is net zo blij met mij als ik met hem.”

“Het klopt gewoon tussen ons. We lieten al snel steeds meer spullen bij elkaar achter en toen mijn jongste dochter ging samenwonen met haar vriend, hebben wij dat voorbeeld gevolgd. Als ik ’s avonds tegen zijn warme rug aankruip, voel ik me de gelukkigste vrouw op de wereld. En ik weet één ding zeker: als het aan mij ligt, laat ik deze fantastische man nooit meer gaan.”

Nog nooit verteld

Ook (anoniem) een geheim delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar Lydia van der Weide op redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Nog nooit verteld’. De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd.

Tekst | Lydia van der Weide
Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant