Jacob over zijn nieuwe realityserie De Ware Jacob Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Nieuwe realityserie voor Jacob uit B&B Vol Liefde: ‘Ik zag mezelf lijden’

Vorig jaar genoten we tijdens het eerste seizoen van B&B Vol Liefde van de liefdesavonturen van B&B-houders in het buitenland. Een van de meest spraakmakende kandidaten was Jacob, die een Bed & Breakfast runt in de Portugese Algarve. Hij hield geen liefde over aan het programma, maar heeft wel genoten van het avontuur. En nu is hij terug met een nieuw programma op Videoland: De Ware Jacob.

We spraken Jacob over zijn ervaringen tijdens B&B Vol Liefde en vroegen wat we kunnen verwachten van De Ware Jacob.

B&B Vol Liefde

Het liefdesavontuur van Jacob leek goed te beginnen, maar liep al snel uit op een fiasco met vier vrouwen die niet konden wachten om weer te vertrekken. Hij hoopte de liefde van zijn leven te vinden, maar het werd al snel duidelijk dat dat er niet in zat. “Er was geen klik met de vrouwen die bij mij langskwamen”, vertelt hij. “Het waren daarom ook niet per se plezierige weken. We zijn er niet samen op uit getrokken en hebben niet echt leuke dingen gedaan. Ik was vooral bezig met mijn eigen ding. Dat heb ik ook wel heel erg jammer gevonden, want ik wilde natuurlijk graag de liefde vinden. Maar na de uitzendingen werd het toch positief. Mijn leven is veel leuker geworden, mede doordat er veel goede mensen op me afgekomen zijn.”

Het terugkijken van het programma vond hij soms lastig. “Je kijkt natuurlijk, want je bent benieuwd. Maar ik was ook wel triest als ik ernaar keek. Ik zag mezelf lijden. Ik kon m’n ding niet doen toen die dames er waren en dat is niet fijn.” Maar hij ervaarde veel steun van de Nederlandse kijkers. “Ik heb heel erg genoten van alle reacties. Ik las de reviews en zag dat mensen mij ook steunden. Dat is fijn.”

Verwachtingen vooraf

“Voor mijn deelname had ik wel verwachtingen. Ik deed mee omdat ik de liefde wilde vinden. Ik hoopte dus ook wel dat er een leuke dame naar voren kwam. Maar dat viel tegen. Tegelijkertijd deed ik ook mee om mijn bedrijf te laten zien en daar gaat het nu wel heel goed mee. Ik heb heel veel bezoekers gehad, soms staan er wel tien mensen voor de poort op een dag. En achteraf heeft mijn deelname ook iets positiefs gebracht: ik heb Carla ontmoet.” Maar ook dit bleek helaas niet het sprookje dat hij zocht. “Het ging allemaal te snel, dus dat is ook stukgelopen”

De Ware Jacob

Uit de reacties tijdens en na het programma bleek al wel dat Jacob een van de meest spraakmakende kandidaten was van het seizoen. Niet gek dus dat hij na afloop meerdere voorstellen kreeg voor een nieuw programma. “Ik wil positieve televisie maken en geen leedvermaak. Ik hoop dus ook dat ik die positiviteit kan overbrengen.”

Maar wat kunnen we precies verwachten van De Ware Jacob? “Het gaat onder andere over de liefde. Natuurlijk, want ik blijf op zoek naar de ware. Maar het gaat over meer dan dat. Je ziet hoe ik de B&B run, hoe mijn leven eruitziet en hoe ik naar de toekomst kijk. Je gaat mee naar bezichtigingen en ziet hoe ik de B&B verder verbeter. Nu zijn er ook daadwerkelijk gasten in de B&B, wat tijdens B&B Vol Liefde niet het geval was. Van vreemden tot bekenden en familie, ze komen allemaal langs. Het is echt een kijkje in mijn leven.”

De Ware Jacob laten zien

“Ik denk dat het wel gelukt is om mezelf beter te laten zien. Tijdens B&B Vol Liefde was ik vooral aan het overleven en kon ik niet zoveel doen. Maar dat was nu anders. Mijn moeder kwam bijvoorbeeld langs en zei achteraf tegen me: dit waren de fijnste tien dagen van mijn leven. En misschien komt er ook nog wel wat liefde voorbij in het programma, maar daarvoor moet je het gaan kijken.”

De Ware Jacob is vanaf 15 juli wekelijks bij Videoland te zien.

Nynke KooyRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden