null Beeld

Moeder Chindy en dochter Silke zijn trots op hun prachtige bos krullen

Krullen, bruine ogen, sproetjes of op jonge leeftijd grijze lokken krijgen... Typisch van die uiterlijkheden die je niet van een vreemde hebt. Chindy en Silke zijn trots op hun prachtige bos krullen.

Chindy: “Krullen zitten echt in de familie. De opa van Silke is Surinaams en haar ooms hebben krullend kroeshaar. Het gekke is wel dat mijn zoon wel weer heel steil haar heeft. Maar wij hebben absoluut de meest gedefinieerde krullen van de familie. Vroeger maakte ik mijn haar steil, maar nu ben ik er ontzettend blij mee. Het is toch heerlijk om je bed uit te kunnen, even in je haar te kneden en meteen een goed zittende coupe te hebben?

Met nat haar slapen

Ik slaap met nat haar en doe er een product van de kapsalon in. Ik hoef het de volgende ochtend alleen nog even te kneden en nat te maken met de plantenspuit. Alleen als het heel droog is, doe ik er nog even wat mousse in voor de finishing touch. Ideaal! Wij kijken wel altijd naar krullen van andere vrouwen en als het mooi zit, vragen we altijd wat voor producten ze gebruiken. Geen enkele krul is hetzelfde en dan moet je alsnog afwachten of een product ook bij jou werkt. Maar altijd het proberen waard.”

Tip van Chindy

“Je moet echt je haar uit de zon houden, want daar droogt het van uit. Maar vocht is ook niet leuk, want daar gaat het weer erg van pluizen. Het belangrijkste: omarm je krullen, wees lief voor ze en ga vooral niet ontkrullen, want dat is funest voor je haar.”

Lees ook:

8x de beste (en verrassende) haartips voor mensen met krullen

Silke: “Vroeger vond ik mijn krullen vervelend. Mensen noemden me schaap en ik wist niet hoe ik mijn haar mooi moest dragen. Als je jong bent, wil je hetzelfde zijn als anderen en waardeer je je krullen niet. Eigenlijk zitten ze in de weg en weet je niet hoe je ze moet temmen. Dat komt echt pas met de jaren. Inmiddels heb ik mijn krullen wel omarmd en horen ze bij mij. Mensen herkennen me nu ook echt aan mijn krullen. Een nadeel aan mijn haar is dat het zwaar en veel is. Soms ben ik er helemaal klaar mee en dan denk ik: knip het maar af. De verzorging vraagt veel aandacht. Ik kan mijn haar echt niet kammen als het droog is. Het moet nat zijn of nat worden gemaakt. Ik kam het met een grove kam en conditioner, kneed er mouse van l’Oréal Paris Curl life in, zet de diffuser erop en pas dan heb ik mooie krullen.”

Tip van Silke

“Laat je haar vooral niet te lang groeien. En laat er een goed model in knippen door een kapper die krullen ‘verstaat’, want je wilt geen truttig kapsel of, erger nog, je krul in de pluis.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Fotografie | Esmee Franken

Tekst | Judith de Ruiter

Haar en make-up | Sjarde Kirioma

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-47. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Marin Noomen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden