Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

”Mijn vriendin verwaarloost zichzelf”

depressie-jpg.jpg

Sanne (32): “Mijn beste vriendin Mieke en ik hebben alles samen meegemaakt. Van eerste liefdes en nieuwe banen tot elkaars trouwerij. Maar bij Mieke liep het niet zoals ze wilde. Na 5 jaar huwelijk, verliet haar man haar voor een jongere vrouw. Hij bleek al bijna jaar een affaire te hebben.

1178031_silhouette_Haar droom om samen met hem een kind te krijgen viel in duigen. Mieke wilde altijd trouwen en een kindje krijgen. Het feit dat hij al een jaar een affaire had, zonder dat zij iets doorhad, brak haar volledig.

Daarna veranderde onze vriendschap. Ik ben nog steeds gelukkig getrouwd en Mieke nam mij dat enorm kwalijk. Ze kwam in een depressie terecht en stopte met werken. De altijd leuke, vrolijke en hippe Mieke zie ik nu niet meer terug. De laatste keer dat ze nieuwe kleding kocht kan ik mij niet eens meer herinneren. Ze komt haar huis alleen nog uit om boodschappen te doen en haar haar kammen of het huis opruimen doet ze allang niet meer.

Iedere week ga ik langs, bied aan het huis op te ruimen of samen iets leuks te gaan doen. Maar ze snauwt me vaak af om dan vervolgens in huilen uit te barsten. Ik vind het verschrikkelijk om haar zo te zien, maar het is nu al bijna een jaar verder en ik zie nog steeds niets van de “oude” Mieke terug ondanks dat ze wekelijks naar de psycholoog gaat. Inmiddels is het me flink in de schoenen gezakt of het nog goed gaat komen. Ik weet niet wat ik nog meer kan doen om haar te helpen.”

Ook interessant