Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

“Mijn vriend pakt ongevraagd mijn creditcard”

creditcard1-jpg.jpg

Kim (34): “Mijn vriend en ik wonen inmiddels 3 jaar samen. Het is een lieve man, maar verstandig met geld omgaan is niet zijn sterkste kant. Toen wij gingen samenwonen wist ik dat hij schulden had maar samen kwamen wij tot een oplossing. We regelden samen betalingsregelingen zodat hij van zijn schulden zou afkomen. Maart 2011 zouden we alles hebben afgelost. Vanaf april zouden wij een frisse start kunnen maken. Helaas liep het anders.

1180301_silhouette In februari gingen we een week op vakantie naar Mallorca. Wij hadden vrienden daar op het eiland. Eén dag zouden we samen doorbrengen en vervolgens zouden zij in onze woning in Amsterdam verblijven. De vakantie was perfect. Iedere dag gingen we uit eten en overdag gingen we talloze leuke dingen doen. Mijn vriend deed er alles aan zodat ik de perfecte vakantie had. Natuurlijk vroeg ik mij wel af waar hij al het geld vandaan haalde maar hij vertelde dat hij promotie op zijn werk had gemaakt en stond hij iedere keer netjes op om te gaan betalen. Ik had het verdiend om verwend te worden zei hij. Dus ik stond er verder niet bij stil.

Totdat ik een maand later wilde gaan lunchen met een vriendin. Ik wilde betalen en kreeg te horen dat er geen saldo op mijn pinpas stond. Ik schrok me rot. Hoe kon dat nou weer? Ik vroeg snel via mijn telefoon met internet de gegevens op. Het bleek dat er meer dan 800 euro vanaf was gehaald voor mijn creditcardkosten. En dat terwijl ik mijn creditcard al eeuwen niet gebruikt had. Ik belde snel mijn vriend op dat ik dacht dat mijn creditcard gestolen was. Tot mijn verbazing vertelde hij mij dat hij tijdens de vakantie mijn creditcard had gebruikt. Hij had hem gewoon uit mijn portemonnee gehaald zonder het te vragen! Ik dit was al de tweede keer dat hij zoiets deed. De vorige keer had hij zonder het te vragen een weekendje weg geboekt voor ons twee. Het idee was lief, maar boos dat ik was! Zonder het te vragen van mijn geld iets kopen. Zo werkt het niet. En nu gaat het over €800,-! Het voelt een beetje als liegen of misschien wel stelen voor mij? Ik stond wel mooi voor aap na de lunch en het zit mij dwars dat hij niks vroeg Of stel ik mij aan? Mijn vriend vindt dat zolang hij het terugbetaald er niks aan de hand is.”

Ook interessant