null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Mijn verhaal: ‘Twee maanden na zijn overlijden, ontmoette ik mijn nieuwe liefde’

Deze week in Mijn Verhaal vertelt Franka (62) over hoe ze haar nieuwe liefde ontmoette kort na het overlijden van haar man. Ze worstelde met haar gevoelens, maar is nog steeds blij met haar keuze om een relatie aan te gaan.

"Dat ik zo snel een nieuwe liefde heb gevonden, zegt niet dat mijn vorige liefde niets betekende."

Positief verhaal

“Zo’n zeven maanden terug vertelde Mercedes in Margriet dat ze haar grote liefde had gevonden, nog geen week na het overlijden van zijn vrouw. Het was een positief verhaal waar ik erg blij mee was, omdat ik in eenzelfde soort situatie zat en behoorlijk worstelde met mijn tegenstrijdige gevoelens. Wat zij zei inspireerde me: ‘Soms moet je het pad durven kiezen dat niet voor de hand ligt, ongeacht wat anderen daarvan denken.’ Omdat dingen nu eenmaal ‘gebeuren’ en vaak anders dan je ooit had verwacht.

Verdrinken in verdriet

Mijn man was jaren ernstig ziek geweest. In die periode verzorgde ik hem met veel liefde en hij stond altijd voor mij klaar met advies en een luisterend oor. Zijn vroegtijdig overlijden was onvermijdelijk. We konden daar goed en op een gegeven moment zelfs vrij nuchter over praten. Maar liet ik écht binnenkomen wat het betekende, namelijk dat ik hem voorgoed zou moeten missen, dan verdronk ik soms bijna in het verdriet. Wat zou ik hem missen. Ondenkbaar was het dat ik twee maanden na zijn overlijden alweer een nieuwe liefde zou ontmoeten, wat dus wél gebeurde.

Vonk

Bert was er ineens. Op het schoolplein van onze kleinkinderen. Er was een gesprek, we voelden allebei een soort vonk overslaan, er volgde een onschuldig afspraakje, omdat hij mij tuintips kon geven en… er was gewoon géén weg meer terug. Maar ik wilde het niet, ik kón het niet. Mijn kinderen zouden zich rot schrikken. Het was respectloos tegenover mijn overleden echtgenoot. En wat zei dit over ons huwelijk en over míj? Bert was al vijf jaar weduwnaar. Hij deelde al mijn issues niet, maar begreep me goed. En ondanks de chaos in mijn hoofd wist ik zeker dat ik met Bert verder hoorde te gaan.

Samengesteld gezin

Wat Mercedes vertelde in Margriet heeft me toen echt geholpen om dingen los van elkaar te gaan zien. Dat ik zo snel een nieuwe liefde heb gevonden, zegt niet dat mijn vorige liefde niets betekende. Dingen gebeuren. Onverklaarbaar soms en zonder planning. Zo is het, denk ik. Je kunt je er heel lang tegen verzetten óf er gewoon maar van genieten. Ik heb voor het laatste gekozen en besef hoe gelukkig ik ben dat onze volwassen kinderen dat begrijpen. Samen komen we er wel. Met het gedeelde gemis van de twee overleden ouders en met een liefdevolle blik op de toekomst van ons ‘samengestelde gezin’.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Marin NoomenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden