null Beeld

Mijn verhaal: ‘Tot mijn 39e bleef ik maagd, ik ben nu eenmaal kieskeurig’

Suze (4o) vond het prima dat ze maagd was. Tot ze 33 werd, toen maakte het haar onzeker. Dat zíj besloot geen man te willen, oké. Maar waarom wilden ze háár niet?

“Ik was als kind veel bij mijn oma. Een schat van een mens, maar ze had het niet zo op mannen. Op haar 35ste was ze gescheiden en daarna had ze ‘de ware’ niet meer durven toelaten. ‘Vrouwen hebben geen kerels nodig,’ zei ze. ‘Mannen zijn lui en stiekem, een blok aan je been.’ Ze lachte erbij, maar meende elk woord."

Mannen op veilige afstand

"En hoewel mijn moeder, die deze uitspraken maar al te goed kende, een andere mening had, kon ik de woorden van mijn oma toch niet helemaal uitwissen. Ik denk echt dat ze ertoe hebben bijgedragen dat ik mannen op een veilige afstand hield en uiteindelijk zelfs tot mijn 39ste maagd ben gebleven."

Kieskeurig

"Als je zo lang maagd bent, is dat prima zolang het je eigen keuze is. Dat was het tot mijn 33ste, daarna werd het vervelend. Het maakte me onzeker. Dat ík besloot geen man te willen, oké. Maar waarom wilden zij míj niet? Bovendien hoor je er niet helemaal bij als je niet kunt meepraten over seks. Heel veel gesprekken, grappen en films draaien om liefde en seks. Ik kon alleen niet ineens al mijn reserves overboord kieperen. Ik was nu eenmaal kieskeurig en zou bovendien nooit mijn zelfrespect én reputatie te grabbel gooien. Zo bleef ik erover denken, maar nóg zes jaar later en honderden kilometers van huis wel in een iets mildere vorm."

'Opgelucht: ook ik kon intiem met iemand zijn'

"Ik was toen 39 en met een culinaire groepsreis aan de Middellandse Zee beland. De kok ter plaatse was een erg aantrekkelijke man die van alle vrouwen in onze groep – oké, sommigen waren mét partner, dus een kansloze prooi – interesse toonde in míj. Ik begreep heus dat deze ervaren flirt meerdere vrouwen per hoogseizoen in zijn bed wist te krijgen, maar dat maakte het ook prettig ongedwongen. Hij zou mij gebruiken voor de fun en ik hem voor mijn seksuele vuurdoop.

Razend spannend vond ik het, toen hij de vierde nacht van de vakantieweek voor het eerst bij me kwam. Hij klopte op de deur, ik deed open en we begonnen te zoenen. Zo ging het nog een tweede nacht en daarna was het klaar. Intens tevreden ging ik twee dagen later naar huis. Iets verliefder dan ik had bedacht, maar dat zou wel overgaan. En vooral soort van opgelucht, omdat ik net als ‘iedereen’ fysiek en mentaal in staat bleek zó intiem te kunnen zijn met het andere geslacht."

Vrijer na mijn eerste vrijpartij

Ik ben nog steeds single, maar voel me veel vrijer dan voor deze vakantie. Seks is niet meer een groot, belangrijk en vooral onbekend ding. Als ik dat wil, mag het ook best vluchtig en luchtig zijn. Ik ben dankbaar dat ik mocht ervaren hoe leuk dat is.”

Productie | Laura Kraeger

Beeld| iStock

Dit interview verscheen eerder in Margriet 2018-31. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

null Beeld

Ook leuk en interessant om te lezen

Twee keer per week de leukste nieuwtjes, mooiste verhalen en handigste tips & tricksin je mailbox – geselecteerd door de redactie van Margriet. Wil je dat ook? Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden