Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Ik werd stapelverliefd op onze Spaanse reisbegeleider’

mijn-verhaal-ik-werd-stapelverliefd-op-onze-spaanse-reisbegeleider.jpg

Deze week vertelt Nicolle (55) in Mijn verhaal over de vakantie naar Zuid-Spanje. Ze ging daar met een reisgezelschap naar toe om te ondekken wie ze was en welke kant ze op wilde gaan. Daar werd ze stapelverliefd op hun Spaanse reisbegeleider.

“Pas las ik in Praat mee de oproep voor zomerverhalen. Mijn verhaal speelt zich af in Zuid-Spanje, waar ik acht jaar geleden was met een reisgezelschap. De kinderen woonden sinds kort niet meer thuis, mijn man was in between jobs en ik leek even niet meer te weten wie ik zelf was en welke kant ik nog op wilde.”

‘Bezinningsreis’ naar Andalusië

“Voor mijn gevoel had ik de afgelopen járen alleen maar geracet en gerend, en gejongleerd met taken die ik gaandeweg had aangenomen; op het gebied van werken, opvoeden, sociaal bezig zijn, huishouden, mantelzorgen enzovoorts. Ik begon me af te vragen wat er van mij overbleef als ik dat hele ‘takenpakket’ zou uitgummen. En omdat ik het antwoord niet zo snel kon vinden, stelde mijn man Coen – met wie ik al sinds mijn zeventiende samen ben – voor dat ik eens letterlijk en figuurlijk de ruimte zou opzoeken. Ik koos voor een ‘bezinningsreis’ naar Andalusië, maar dan wel in groepsverband.”

Lees ook: Mijn verhaal: ‘Ik kan weer normaal functioneren en herwin het vertrouwen in mijzelf’

Stapelverliefd

“In die twee weken daar werd ik ik stapelverliefd op onze reisbegeleider. In eerste instantie verzette ik me hevig, want wát een cliché. Bovendien wilde ik mijn mans vertrouwen niet beschamen, zeker niet met iemand die vast in elk nieuw reisgezelschap een liefje vond. En toch is het gebeurd.

In de vijfde nacht, na weer een heerlijke avond bij het kampvuur, met gitaarspel en veel mooie gesprekken, heb ik hem meegenomen naar mijn slaapkamer. Een hartverwarmende en verwarrende tweede vakantieweek volgde en toen we afscheid namen, wisten we dat dat voor altijd was. Ik ging weer naar Nederland en we zouden geen contact houden.”

Geheimen

“Ik besloot op dat moment om niets aan Coen te vertellen over mijn avontuur met de Spaanse reisbegeleider. Waarom zou ik hem onzeker maken met iets wat geen enkel vervolg ging hebben? Ik vind het enerzijds jammer dat ik nu niet meer kan zeggen dat hij en ik geen geheimen hebben voor elkaar, maar anderzijds is dat misschien altijd al een naïeve gedachte geweest: heeft niet iederéén ervaringen en gevoelens die je liever voor jezelf houdt? En is dat dan verkeerd?”

Ontwikkelen

“Spanje heeft mij laten voelen hoe het kan zijn en wie ik ben zonder de dagelijkse ballast die ik gewend was. Het heeft mij gestimuleerd om me vanaf dat punt verder te ontwikkelen tot de tevreden vijftigplusser die ik nu ben; beter in balans en nog altijd happy met de liefde van mijn leven.”

Beeld | Getty Images

Margriet 29 ligt nu in de winkel! Met in dit extra dikke nummer: wij gaan voor grijs haar, een interview met Arie Boomsma, win: 134x fijne zomerboeken, smeuïge vakantiegeheimen en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant