Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘We hadden seks in de vrije natuur als een stel pubers’

couple-sitting-in-hammock.jpg

“We wilden het al járen: met z’n tweeën op vakantie”, zegt Mandy (54). “Maar dan lukte het niet met ons werk, dan zaten we met een zieke ouder of schoonouder, dan kwam het niet uit met de planningen van onze kinderen, en zo was er altijd wat.

Tot anderhalf jaar geleden. Ik was toen een jaar gescheiden en érg toe aan iets positiefs. En mijn lieve vriendin was net ontslagen en had alle ruimte voor een reisje met mij. Haar man vond het prima en onze zoons en dochters konden ons inmiddels heel goed missen. Dus dachten we: let’s go!”

Leuke mannen ontmoeten

“We zijn gegaan voor Andalusië. En wat is het daar prachtig. Het heerlijke weer, de relaxte sfeer, de witte dorpjes en het landschap, ik liet het allemaal over me heen komen. Voor het eerst sinds ik alleen was, kon ik écht ontspannen.

En omdat mijn vriendin nooit eerder zonder man en kinderen op pad was geweest, pakte ook zij haar kans om het ervan te nemen na die rottige toestand op haar werk. Lekker eten, toosten op een nieuw begin en… leuke mannen ontmoeten: Bart en Jannes heetten ze.”

Op mijn gemak

“Deze twee broers uit Noord-Holland vertelden dat ze het elk jaar zo deden, samen een reis boeken. Dit keer hadden ze Andalusië gekozen, omdat ze behoefte hadden aan rust en bezinning. Even geen sportieve uitdagingen, maar ontspannen rondwandelen en genieten van cultuur, natuur en goede gesprekken.

Het klikte heel goed met z’n vieren en met name Bart, een goedlachse lobbes die vijf jaar eerder zijn vrouw aan kanker had verloren, maakte een verpletterende indruk op mij. Nooit eerder had ik een man ontmoet die zo open in het leven stond. Zo ruimdenkend en wijs en geïnteresseerd in het spirituele. Ik voelde me enorm op mijn gemak bij hem.”

Stukgelopen huwelijk

“Ja, we zijn in die tien dagen ook een stapje verdergegaan. We hebben gevreeën in de vrije natuur als twee jonge geliefden. Het was betoverend. Omdat hij zo gevoelig was en omdat het daar onder de Spaanse sterrenhemel leek alsof er niets anders bestond dan ‘wij’. Voor mij betekende het veel om weer met een man samen te zijn. Het was het ultieme loslaten van mijn stukgelopen huwelijk, van het leven dat ik had geleid met mijn ex, van het rouwproces na de scheiding en het opkrabbelen uit een diep dal.

Het maakte mij vrij voor een nieuw bestaan, voor een leven als sterke, single vrouw. En ik kreeg ook zin om dat op te pakken zodra we weer in Nederland zouden zijn. De warme knuffel die Bart en ik elkaar gaven toen mijn vriendin en ik vertrokken zei alles. Dat het fantastisch was, dat het hierbij zou blijven en dat we beiden heel dankbaar waren voor onze onverwachte ontmoeting.”

Beeld | iStock

M20-CoverDit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-20.
Je kunt deze editie nabestellen op MAGAZINE.NL >

 

 

 

 

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant