null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Mijn verhaal: ‘Ik was in shock dat hij vond dat we een broer-zusrelatie hadden’

Deze week in Mijn Verhaal: Karen (63) is in shock als haar man vertelt dat hij een punt wil zetten achter hun relatie. Volgens Karen had ze nog altijd een goede liefdesband met Twan, maar hij zag het meer als broer-zusrelatie.

“Twan en ik hadden een goed huwelijk. Als je 36 jaar samen bent, heb je veel meegemaakt. We zijn vanaf ons 23ste samen volwassen geworden. We kregen drie kinderen, maakten vrienden, verloren vrienden, er waren strubbelingen op het werk, er waren fantastische vakanties, er waren ruzies in de familie, een burn-out van Twan en veel gezellige etentjes en mijlpalen om te vieren. Voor mij was het goed."

'Van vrijen kwam het eigenlijk nooit meer'

"We sliepen niet altijd meer samen en van vrijen kwam het eigenlijk nooit meer, maar in die kus bij het weggaan en zijn vertrouwde arm om mijn schouder voelde ik liefde. En daar werd ik nog altijd warm van. Voor mij kwam het dus als een schok, toen Twan mij op een zondagochtend vertelde dat hij niet meer gelukkig was in ons huwelijk en dat hij alleen verder wilde, op zoek naar dat wat hij al lange tijd miste. Ik begon te huilen en ben daar de eerste weken niet meer mee gestopt."

Lees ook:

Relatietherapie: ‘Het voelde alsof onze relatie een soort van vreemdgaan was’

'Te beduusd en verdrietig om boos te zijn'

"Twan, die nogal praktisch is ingesteld, vond het beter als de nieuwe situatie meteen helder was en verhuisde vrijwel direct naar een stacaravan op een vakantiepark in de buurt. Onze volwassen kinderen, die aanvankelijk ook erg geschrokken waren, hielpen met de financiële kant van de scheiding en het verdelen van de spullen. Gelukkig hebben we daar geen gedoe om gehad.

Misschien was ik te beduusd en verdrietig om boos te kunnen zijn. Al mijn energie ging op aan de honderden vragen die ik mezelf stelde over hoe dit kon gebeuren. Twan legde me uit dat hij geen broer-zusrelatie wilde met zijn vrouw. Dat hij hoopte dat wij maatjes konden blijven, ook voor de kinderen en kleinkinderen, en dat wij allebei weer liefdesgeluk zouden vinden."

Toekomstbeeld loslasten

"Hij vond binnen acht maanden een nieuwe liefde. Ik kan nu, na vier jaar, zeggen dat ik er weer voor opensta, maar het is voor mij nooit een prioriteit geweest. Al die tijd moest ik moest bovenal geluk vinden in mijzelf. Ik moest Twan loslaten, ik moest mijn toekomstbeeld met hem loslaten, en dat terwijl ik het verleden en de mooie herinneringen wilde koesteren.

Yoga, natuur-retreats, veel wandelen en leren mediteren hebben me hierbij enorm geholpen en me laten inzien dat de wereld mij nog zo veel meer te bieden heeft. Nooit, echt nóóit had ik de stap gezet om te gaan scheiden. Maar heel voorzichtig durf ik te denken dat zijn besluit mij heeft doen groeien.”

Jouw verhaal delen?

Ook (anoniem) jouw verhaal delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Mijn Verhaal’.

null Beeld

Nu op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Productie | Laura Kraeger

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden