Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Dat juist híj ons zou belazeren, hadden we nooit verwacht’

still-life-of-a-domestic-renovation-project.jpg

Deze week in Mijn verhaal vertelt Gerrie (62) over de kavel die zij en haar man kochten op een prachtig vakantiepark. Het leek allemaal zo goed te gaan, tot bleek dat de aardige aannemer ze enorm aan het belazeren was.

“Er ging geen paal de grond in, terwijl we al genoeg hadden betaald”

Ons avontuur

“De kinderen waren de deur uit en mijn man en ik liepen tegen de zestig: een mooi moment, vonden wij, om te verhuizen naar het droomhuis waarin we oud konden worden. Het heeft vervolgens niet zo lang geduurd voor we per toeval in de buurt van Nijmegen een prachtig gelegen vakantiepark troffen, dat de functie van woonpark had gekregen. Hier konden we ons huis laten bouwen op een kavel aan het water, met uitzicht over de weilanden. We zeiden daarop enthousiast ja, waarna ons avontuur kon beginnen.”

Een aardige man

“De aannemer die we via het park kregen toegewezen was een erg aardige man met wie het goed klikte. Maar wel gek dat hij al vrij snel facturen ging sturen, terwijl er nog geen enkele bouwactiviteit plaatsvond. Steeds als we hem hiernaar vroegen, antwoordde hij netjes dat we nog even geduld moesten hebben. En uiteindelijk liet hij het gat voor de kelder graven. Maar daar bleef het bij. Er ging geen paal de grond in, terwijl we al genoeg hadden betaald en ons bestaande woonhuis intussen was verkocht.”

Lees ook:
Mijn verhaal: ‘Mijn vader was een tiran die ons sloeg en hersenspoelde’

Van camping naar camping

“Een moeilijke periode van drie jaar volgde. Hierin hebben we gevochten met een advocaat om af te komen van het malafide contract van ons ‘vriendelijke’ aannemer die – zo bleek later – al heel wat oplichtingszaken op zijn naam had staan. En in onze caravan zwierven wij van camping naar camping, wat zeker in de natte wintertijd geen pretje was. We leefden in een roes en waren dolblij met de steun van familie, vrienden en onze kinderen.”

“Gelukkig ook dat ons huwelijk veel kan hebben; mijn man en ik zijn altijd een sterk team geweest. Ons nieuwe hondje bracht veel lichtpuntjes en uiteindelijk ook het zicht op afronding van de zaak en op een nieuwe aannemer die ons weer een beetje vertrouwen gaf in de mens. Met hem hebben we ons droomhuis alsnog weten te bouwen. Enigszins aangepast, omdat we zo veel geld zijn verloren.”

Loslaten en vooruitkijken

“We willen nu loslaten en vooruitkijken. En tegen anderen die zo’n tegenslag te verwerken krijgen kan ik alleen maar zeggen: blijf geloven in jezelf, je kunt meer aan dan je denkt. Het heeft ons veel gedaan dat we zijn belazerd door iemand van wie wij dat totáál niet hadden verwacht. Maar hoe jammer om daardoor het geloof in alle mensen te verliezen. Gelukkig zijn de meesten nog altijd het vertrouwen waard.”

Beeld | Getty Images

Margriet 38 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: dag extra kilo’s (ook boven de vijftig), een pluktuin aan huis, de mooiste natuurfoto’s met je smartphone, interviews met vier grappige Nederlandse vrouwen en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant