null Beeld

Mijn verhaal: ‘Dat ik geen ervaring had met mannen maakte het heel spannend om mij open te stellen’

Bianca (41): “Als kind en tiener was ik nooit verliefd. Ik hoorde vriendinnen erover, maar had geen flauw idee wat het gevoel moest voorstellen. Jongens vonden míj wel leuk en ach, ik heb als dertienjarige eens verkering geprobeerd omdat ik niet wéér nee wilde zeggen, maar kriebels? Nee, eerlijk gezegd werd ik niet warm of koud van de avances van mijn ‘mannelijke’ klasgenoten. Tot ze me van een onbereikbaar leuk meisje een arrogante pin begonnen te vinden en me niet meer vroegen.

Tijdens mijn studie wiskunde veranderde er eigenlijk niet veel. Ik voelde geen weerstand meer jegens mannen en begon hun andere levenshouding wel te waarderen, maar nooit ontmoette ik iemand die mijn hart sneller deed kloppen. Des te meer verraste het mij toen ik onverwacht verliefd werd tijdens een rondreis in Marokko. Ik was inmiddels 27 en zij, Nila, was 34. Nooit had ik er serieus bij stilgestaan dat ik zou kunnen vallen voor een vrouw. Maar het klopte. Terug in Nederland hebben we een relatie opgebouwd die acht jaar duurde. Ik heb heel veel geleerd van Nila, die zo ongeveer alles is wat ik niet ben en omgekeerd. Ik ben dankzij haar een makkelijker mens geworden: losser, nonchalanter, minder veroordelend. Maar ik ben er door haar ook achter gekomen dat ik als partner toch het liefst een man zou hebben. Een fysiek ding is dat, wist ik, al had ik nul ervaring met mannen op dat gebied, wat het op mijn leeftijd meteen ook heel spannend maakte om mij open te stellen.

Het heeft jaren geduurd voordat ik dat durfde. In een dolle bui heb ik toen een onenightstand gehad met een collega. We waren door iets te veel alcohol ongeremder, bovendien hing er niets vanaf: een perfecte eerste keer voor mij. Daarna leek de grootste spanning omtrent ‘seks met een man’ weggevallen. Onbewust had die spanning mij tegengehouden, denk ik; nu durfde ik pas écht contact te maken en zonder allerlei bezwaren een stap verder te gaan in het opbouwen van een relatie.

Ik voel me een geluksvogel nu ik in oktober Maarten heb leren kennen. We zijn rustig begonnen. Hij heeft geen kinderen, wel een scheiding achter de rug en wil niet in zeven sloten tegelijk lopen. We hebben afgesproken dat we in januari van het nieuwe jaar elkaars vrienden en familie gaan leren kennen. Ik denk dat 2018 ons jaar wordt en de start van misschien wel een eindeloze liefde in mijn allereerste relatie met een man. Ik heb veel zin in deze ontdekkingsreis, waarin ik weer méér over mijzelf ga leren en we hopelijk rust én avontuur vinden bij elkaar.”

Productie | Laura Kraeger

Beeld| iStock

Dit interview stond in Margriet 2018-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

null Beeld

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Zo maak je gebroken oogschaduw weer als nieuw.

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden