Mijn verhaal: 'We zijn weduwen met vergelijkbare verhalen' Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Mijn verhaal: ‘Al pratend ontdekten we dat we zes weduwen waren met vergelijkbare verhalen’

Deze week vertelt Andrien (68) in Mijn verhaal over een leuke ontmoeting met zes andere weduwen tijdens een van haar groepsreizen.

“Sinds mijn man vijftien jaar geleden overleed, ben ik met al heel wat groepsreizen meegegaan. Altijd leuk en ook een beetje spannend was dat wel, want: zullen er meer alleengaanden zijn en zal ik aansluiting vinden? Hoewel ik kies voor een bepaalde bestemming, weet ik inmiddels dat een leuke groep echt wel een fijn extraatje is. Gelukkig pas ik me gemakkelijk aan. En wat zou mijn man trots op mij zijn geweest, wetende dat ik op deze manier ook zonder hem ons plan doorzet om zo veel mogelijk van de wereld te ontdekken.”

‘Het WC’tje’

“De laatste keer ging de reis naar de Baltische staten en Polen. Nog voordat ik op het centrale verzamelpunt in de bus stapte, ontmoette ik al een leuke vrouw die ook alleen was gekomen. Onderweg bij de eerste stopplek voor een kop koffie trof ik vervolgens twee zussen met wie ik ook direct een goed contact had. En terwijl wij ’s avonds met z’n vieren aan tafel zaten, schoven er nóg twee dames aan, buurvrouwen van elkaar. Gezellig pratend over en weer bleek dat onze leeftijden niet ver uit elkaar lagen en dat we zes weduwen waren met vergelijkbare verhalen. Zo kwamen we op een toepasselijke naam voor ons ‘gelegenheidsclubje’: het WC’tje. Ofwel: het Weduwen Clubje.”

‘Bijzonder om zo snel vetrouwd te raken’

“Wat heb ik het leuk gehad met deze dames. We trokken overigens niet voortdurend met elkaar op. Soms lunchten we alleen samen of troffen we elkaar in een van de steden die we aandeden. De enige afspraak die we hadden was dat we ’s avonds samen zouden eten. Aan tafel werd veel gelachen, maar kwamen ook serieuze onderwerpen aan bod. Bijzonder, om zo snel vertrouwd te raken met volkomen onbekenden.”

Lees ook:
Mijn verhaal: ‘Nét na de begrafenis van zijn vrouw sloeg de vonk over’

‘Een ervaring rijker’

“Dit is geen oproep, hoor, van mij aan andere alleengaanden om zich ook in een groepsreis te storten. Met mijn verhaal wil ik alleen graag de drempel verlagen en eventuele angst wegnemen. Zoek gewoon een mooie bestemming uit, zou ik willen zeggen, stel je in op een reis alleen en hoop op een aantal plezierige mensen in de groep. Zijn die er niet of valt alles tegen? Dan ben je na twee weken weer thuis met een ervaring rijker! Wij als WC’tje zullen waarschijnlijk geen contact houden: ieder heeft haar eigen leven en contacten, en dat is helemaal prima. Enorm bedankt, Griet, Mieke, Tjitske en Hetty, voor het plezier tijdens deze busreis. Ik kijk terug op een toptijd met jullie.”

Beeld | Getty Images

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden