Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Ik ben zó afgeknapt op de man die mijn gevoelens zo onbelangrijk vindt’

afgeknapt-margriet.jpg

Deze week vertelt Iris (61) over de huwelijksproblemen die ze met haar man heeft. Ze zijn al veertig jaar samen, maar de laatste tijd is haar man erg goed bevriend aan het raken met een collega. Iris heeft er problemen mee en raakt afgeknapt.

“Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat ik overspannen ben.”

Jaloezie

“Ik was nooit jaloers. Ook niet toen mijn man in het buitenland werkte en daar zelfs een paar jaar woonde, terwijl ik in Nederland bleef. Maar toen hij begin januari nonchalant zei dat zijn collegaatje een huis wilde kopen en hem had gevraagd mee te gaan om huizen te bekijken, gingen bij mij alle alarmbellen af. Ik heb dat gezegd ook, dat ik er een raar gevoel bij had. Maar hem iets verbieden, daar ben ik niet van. Dus ging hij twee keer met haar mee mét mijn medeweten en daarna is hij ook nog een paar keer gegaan zónder dat ik ervan wist.

We kregen steeds vaker ruzie om deze collega. Mijn man zuchtte dan diep en werd steeds ongeduldiger, omdat hij vond dat ik zeurde: hij ging immers niet met haar naar bed. Uiteindelijk heb ik hem, heel emotioneel, gesmeekt om niet meer met haar weg te gaan, omdat ik dat niet aankon. Maar ijskoud zei hij toen dat dat mijn probleem was en niet het zijne. Ik stond perplex: deze man kende ik niet! ‘Ze is helemaal alleen,’ ging hij door, ‘ik moet er voor haar zijn.’ Waarna ik moest denken aan al die jaren waarin ik overal alleen voor stond, zonder enige steun van hem. Kapot was ik ervan.

Valentijnsdag

Toen het eenmaal Valentijnsdag was, hoopte ik dat deze dag voor ons een mooi keerpunt kon betekenen. Zou hij iets romantisch doen? Ik zat te wachten met zalm en champagne toen hij thuiskwam met een bos bloemen. Maar helaas vertelde hij erbij dat hij ’s middags weer met haar op stap was geweest en zelfs een strandwandeling had gemaakt! Een heel romantische dag had hij dus gehad, maar niet met mij. Gék werd ik en moest dingen op een rijtje gaan zetten. Een paar weken later heb ik hem gezegd hoe mijlenver hij over mijn grenzen was gegaan en dat ik wilde scheiden als hij nog één keer met haar op pad zou gaan. Hij schrok zich wild.

Afgeknapt op hem

Sindsdien hebben we het erg moeilijk. Veel ruzies en beschuldigingen zijn er. Ik ben zó afgeknapt op de man die mijn gevoelens zo onbelangrijk vindt. Ik weet niet of ik verder wil met hem. Het ene moment ben ik doodsbang dat-ie weggaat omdat ik zo ‘zeur’, even later denk ik: misschien is een nieuwe start best een goed idee na een relatie van bijna veertig jaar. Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat ik overspannen ben. Omdat er dingen gebeuren die ik heel erg níét wil, maar waar ik niets aan heb kunnen veranderen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | iStock

Margriet 48

Margriet 48 ligt nu in de winkel! Met deze week: gezond & fit de winter in, zo herken je online oplichting, lekkere & voedzame ontbijtjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant