Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Mijn ex heeft me als grofvuil aan de kant gezet’

sad-mature-caucasian-female-lying-down-on-bed-pensive.jpg

Deze week verteld Till (47) in Mijn verhaal over hoe ze abrupt aan de kant is gezet door haar ex. Ze viel als een blok voor zijn praatjes, maar door de roze bril die ze droeg kwamen de waarschuwingen van zijn vorige vriendin helaas niet aan.

“Ook ík voel de behoefte om deze nieuwe vrouw in zijn leven te waarschuwen”

Nieuwe liefde

“Na twee jaar is mijn relatie met V. abrupt beëindigd. Hij nam afstand, zei hij, omdat het slecht met hem ging en omdat hij rust nodig had. Wat bizar om dan van anderen te horen dat ze hem binnen twee weken al in het openbaar hebben gezien met een nieuwe liefde. Hij negeert mijn berichtjes, alsof ik niet meer besta. Terwijl hij zo blij met mij was; hij heeft dat vaker gezegd. Ik voel me verslagen, gekwetst en als grofvuil aan de kant gezet. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben hiervoor gewaarschuwd. Het is zijn patroon…

Aan de kant gezet

Deze lieve, empathische dame is zijn volgende prooi. Het fascineert V. om vrouwen voor zich te winnen die al veel hebben meegemaakt in hun leven. Hij kan dan de redder in nood spelen en iemand compleet om zijn vinger winden. Liefde en controle is waar hij, met zijn duidelijk narcistische karaktertrekken, op uit is. Ik ben er zelf met open ogen in getrapt. Deze man was zó vrolijk, zo spontaan en ondernemend. En wat deed hij zijn best om mij te veroveren. Toen zijn vorige vriendin mij op dat moment wilde waarschuwen, kon ik haar alleen maar wegzetten als de boze en jaloerse ex. Maar alles wat zij toen zei, is uitgekomen. Zodra ik mondiger werd en vragen ging stellen, was ik voor V. niet meer de prinses die hij op handen kon dragen en kreeg ik steeds vaker zijn kille kant te zien.

Lees ook: Mijn verhaal: ‘Ik nam de afslag en koos voor het onbekende’

Door niet te praten en mij niet te zien – zelfs niet als ik in lingerie voor hem stond – leek hij mij te straffen. Om daarna weer net zo gemakkelijk de gevoelige man uit te hangen die sympathie en een arm om zich heen nodig had, van mij dus. Hij is eerder al eens uit het niets wekenlang weggebleven. Hij leerde toen óók in no time een andere vrouw kennen, maar zij zag het toch niet zitten met hem, waarna hij weer bij mij kwam. Zo verliefd als ik was, viel ik weer voor zijn mooie praatjes. Nu weet ik beter.

Waarschuwen

Ik heb het gevoel dat ik twee jaar in een leugen heb geleefd. Ook ík voel de behoefte om deze nieuwe vrouw in zijn leven te waarschuwen. Ga weg nu het nog kan, zou ik dan zeggen. Laat hem je niet klein krijgen, onzeker maken en stukjes van jezelf doen verliezen tot je niet meer herkent wie je in de spiegel ziet. Maar ik vrees dat het geen zin heeft. Ook mijn hart werd snel zijn bezit. Ik wil het nu terug en ga de liefde in mij eindelijk eens wat meer voor mezelf gebruiken.”

Beeld | Getty Images

Ook interessant