Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

‘Mijn vader heeft zo snel al een nieuwe vriendin’

opie1-jpg.jpg

Patricia(41): “Mijn vader is 72 jaar, ik ken weinig mensen die zo vriendelijk en sterk zijn als dat hij is. Mijn vader en moeder waren meer dan 40 jaar getrouwd. Drie jaar geleden werd ze ernstig ziek. Mijn wereld en die van mijn vader stortte in. Sterk als ze was hield mijn moeder zich nog twee jaar staande. Vorig jaar februari is ze overleden.

1127694_woman_walkingHet verdriet wat mijn vader en ik deelden was niet te omschrijven. Al snel kwamen we erachter dat alleen wonen niks voor mijn vader was. Het huis werd niet schoongemaakt en gezond eten was niet aan hem besteed. Ik ging zo vaak mogelijk langs maar met een eigen gezin is het lastig altijd naar mijn vader te gaan. Samen besloten we dat het verstandig zou zijn als hij zou verhuizen naar een flat met extra ondersteuning. We zijn bij meerdere complexen langs geweest totdat we uiteindelijk een geschikte vonden. Vlak bij een groot park zodat mijn vader wel dagelijks nog een wandelingetje kon maken. Ook werden er activiteiten aangeboden die mijn vader met andere bewoners kon doen.

Zo ontmoette hij Maria. Er ontstond meteen een vriendschap die sinds enkele maanden in liefde over is gegaan. Ik gun mijn vader alle liefde van de wereld maar het gaat zo snel. Als ik mijn vader met Maria zie heb ik een dubbel gevoel. Ik voel mij schuldig tegenover mijn moeder. Met mijn vader erover praten durf ik niet, het laatste wat ik wil is hem kwetsen.

Ook interessant