MT29 M29 Happy Solo Beeld Marloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Wilma Scholte.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Wilma Scholte.

PREMIUM

‘Mijn onafhankelijkheid is ontzettend waardevol voor me: Ik kan afspreken met mijn vrienden en dochters wanneer ik dat wil’

Sabine Schroeder (60) is gescheiden en heeft drie volwassen dochters en een kleinzoon. Ze is al 25 jaar single en dat bevalt haar prima. “Een partner moet echt een aanvulling zijn.”

“Na de eerste verjaardag van mijn jongste dochter vertelde mijn man dat hij niet meer samen wilde zijn en werd ik van de ene op de andere dag een alleenstaande moeder. Ik was gebroken, maar nadat het grootste verdriet was afgezwakt, pakte ik mijn leven op en begon ik ook de voordelen te zien. Na acht jaar samen te zijn geweest, kreeg ik de volle regie terug over mijn leven. Ik hoefde geen verantwoording meer aan iemand af te leggen en maakte er met mijn gezin het beste van.”

Tijd om eropuit te gaan

“Als moeder van drie jonge kinderen stond daten niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Rust en stabiliteit voor de kinderen waren het belangrijkst. Naast mijn zorg voor de kinderen had ik nog een fulltime baan én volgde ik een voltijdstudie. Ik was druk, maar voldaan. Die jaren bevielen mij prima, maar toen de kinderen het huis uit gingen begon het soms wel te kriebelen. Het werd tijd om er weer eens op uit te gaan. Ik was ondertussen in de veertig en mijn dochters, die vonden dat ik aan de man moest, installeerden een datingapp op mijn telefoon.”

MT29 M29 Happy Solo Beeld

“In een korte tijd had ik drie dates achter de rug. Dat waren er precies genoeg om erachter te komen dat deze manier van daten niets voor mij was. De eerste man nodigde mij uit voor een kop koffie. Toen hij de rekening kreeg en tien euro wilde splitsen heb ik alles voor ons afgerekend en hem daarna vriendelijk bedankt voor een vervolgdate. De mannen van mijn tweede en derde date kwamen helaas ook niet in aanmerking. Deze afspraakjes kostten mij meer energie dan ik kon opbrengen en daarna heb ik het actief daten maar gelaten.”

Alles in mijn uppie

“Misschien had ik moeten doorzetten, maar ik raakte alleen maar meer overtuigd van de rust van het alleen-zijn. Ik deed alles al jaren in mijn uppie en was daar eigenlijk helemaal aan gewend geraakt. Nog steeds is mijn onafhankelijkheid ontzettend waardevol voor me: mijn eigen dag indelen, geen rekening houden met andere schema’s en plannen. Ik kan afspreken met mijn vrienden en dochters wanneer ik dat wil.”

“Naast mijn leuke baan in het voortgezet onderwijs zijn er mijn collega’s, buren, vrienden en familie die mij energie en voldoening geven. Eigenlijk ben ik best wel een beetje een einzelgänger en ontspan ik op momenten dat ik alleen ben. Soms denk ik na over een nieuwe relatie; een leuke latrelatie of een gezellige reisgenoot. Een partner moet echter wel een aanvulling zijn. Ik zoek niet iemand die bij mij op de bank komt hangen, want dat kan ik heel goed alleen. Dus tot op heden ben ik gewoon happy single.”

Nathalie de GraafMarloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Wilma Scholte.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden