Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

‘Mijn dochter voedt haar kinderen niet goed op’

telefoon1-jpg.jpg

Cora (60): ‘Oma zijn vind ik geweldig. Ik heb nu twee kleinkinderen en ik zie ze elke week. Maar ik erger me steeds meer aan hoe mijn dochter haar kinderen opvoedt. Ze luisteren slecht en zitten altijd met hun mobieltjes te spelen. Misschien moet ik me er niet mee bemoeien maar ik wil haar graag helpen. Toch denk ik dat ze het verkeerd op gaat vatten als ik het tegen haar zeg.

1178031_silhouette_Voordat mijn kleinkinderen naar school gingen, paste ik elke week een dag op. Dit wilde ik graag en vond ik ook leuk om te doen. Ik werk al een langere tijd niet meer en had dus genoeg tijd. Tegenwoordig pas ik, samen met mijn man, alleen op woensdagmiddag op als de kinderen vroeg uit school komen. Het valt me steeds meer op dat ze brutaler worden. Niet zozeer tegen mij of mijn man, maar vooral tegen mijn dochter en haar man. Elke keer moet ik me inhouden er niets van te zeggen. Mijn man zegt namelijk dat ik me er niet mee moet bemoeien. Maar ik zie gewoon dat mijn dochter niet weet hoe ze soms moet reageren. Ik denk dat ik haar kan helpen en wil dit ook graag. Maar mijn dochter zal dit vast als een belediging zien of als kritiek dat ze haar kinderen niet goed opvoedt.

Eerst dacht ik dat het misschien een fase was waar de kinderen inzaten. Misschien is dit ook wel zo maar ik vind echt niet dat ze zo brutaal mogen zijn. Ook vind ik het erg irritant dat ze constant met hun mobieltjes zitten en je dus geen leuk gesprek met ze kunt voeren. Mijn dochter zegt er wel wat van, maar ze luisteren simpelweg niet. Ik weet niet of ze naar mij wel luisteren, maar het is het proberen waard toch? Ik ben echt gek op mijn kleinkinderen maar ik vind wel dat sommige regels aangescherpt moeten worden. Hoe kan ik mijn dochter het beste helpen zonder haar te beledigen?

Ook interessant