Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Carmens (55) BFF is een man: ‘Dat Thijs er is, is een vast gegeven voor mijn man’

carmenthijs3.jpg

Als je BFF een man is, kunnen andere mensen soms best een beetje gek opkijken. Nergens voor nodig, blijkt uit de vriendschap van Carmen en Thijs.

Carmen Westerkamp (55, mede-eigenaar van Rebird) kent Thijs Tjaden (55, woonbioloog) vanaf haar veertiende. Carmen is dertig jaar samen met Fares en Thijs is vorig jaar, na een relatie van dertig jaar, gescheiden van Anouschka.

Waar kennen jullie elkaar van?

Thijs: “Ik was aan het surfen toen ik Carmen voor het eerst zag. Wat een lekker ding, dacht ik, alleen jammer van dat permanent, net een poedel. Vervolgens zaten we samen in een grote vriendengroep waarmee het elk weekend feesten was.”

Carmen: “We vonden elkaar meteen ontzettend leuk, maar hebben nooit iets romantisch gehad.”

Hoe zouden jullie elkaar omschrijven?

Carmen: “Thijs ziet er van buiten heel stoer uit, maar is van binnen net een wijf. Een goedzak met een zacht karakter. We hebben altijd meer dan genoeg gespreksstof en delen dezelfde interesses: elektra, mensen willen helpen en de wereld verbeteren.”

Thijs: “Carmen is een stoere, knappe vrouw. En enorm daadkrachtig. Ze komt altijd met de leukste ideeën. Ze bedenkt iets en diezelfde middag zitten we bijvoorbeeld al op de vogeltjesmarkt in Antwerpen.

Carmen: “Ik heb maar weinig goede vriendinnen, van jongs af aan ging ik al meer met mannen om.”

BFF man

Typisch voor mijn BFF

Als je Thijs vraagt wat er nou echt typisch is aan Carmen, antwoordt hij:
“Kom ik de oprit oprijden, zie ik plotseling een paar voeten onder de auto uitsteken. Is Carmen aan haar auto aan het sleutelen.” Andersom zegt Carmen dat dit echt typisch Thijs is: “Thijs kan bijzonder goed luisteren, is erg geduldig en kan uren over relatieperikelen praten.”

Lees ook:
Simone: ‘Ik schrok wel: 42 jaar, geen kinderwens en nu ineens onbedoeld zwanger’

Nooit een dip gehad?

Carmen: “Toen Thijs zijn eerste serieuze vriendinnetje kreeg, hebben we elkaar acht jaar – de duur van die relatie – niet gezien. Hij overhandigde me op een avond een brief van drie kantjes waarin stond waarom hij met de vriendschap moest stoppen. Het kwam er op neer dat zijn vriendin mij niet trok. Ik stond als aan de grond genageld.”

Thijs: “Dat was de eerste keer dat ik Carmen zag huilen. Toen ik Anouschka ontmoette, heb ik meteen gezegd: Carmen is Carmen en als je niet met haar door een deur kunt, stopt onze relatie nu.”

Wat vinden de partners van jullie vriendschap?

Thijs: “Ik weet nog goed dat Carmen en Anouschka elkaar voor het eerst zagen en op hetzelfde moment riepen: ‘Jees, wat ben jij knap!’ Ze werden geen hartsvriendinnen maar hadden een prima relatie. Geen enkele vorm van jaloezie.”

Carmen: “Dat Thijs er is, is een vast gegeven voor Fares.”

Thijs: “Ik ben zelfs bevriend geraakt met Fares. Die vriendschap is langzaam gegroeid maar uiteindelijk is ook hij een van mijn beste en trouwste vrienden geworden.”

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Tekst | Els Meyer
Fotografie| Ester Gebuis

Dit artikel is verschenen in Margriet 41– 2020Dit nummer ligt nu in de winkel! Met deze week: sprankelende herfst make-overs, lekker het bos in, een interview met Nelleke Noordervliet en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant