Margriet logo
Meer zelfliefde? Zo doe je dat volgens Oprah Winfrey Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Meer zelfliefde? Zo doe je dat volgens Oprah Winfrey

We kunnen allemaal wel wat meer van onszelf houden, als je het Oprah Winfrey vraagt. En als Oprah het zegt, móét het wel waar zijn, niet? Deze tips past de powervrouw pur sang toe voor meer zelfliefde.

Voor iedereen die een boost aan zelfliefde en zelfvertrouwen nodig heeft.

Zelfliefde volgens Oprah Winfrey

Selfcare stond een jaar of tien geleden nog niet in ons woordenboek, maar is mede dankzij de pandemie populairder dan ooit. Want wie goed voor zichzelf zorgt, is ook liever voor de wereld om zich heen. Daar lijkt Oprah Winfrey het mee eens te zijn: haar 10 tips voor meer zelfliefde gaan als een lopend vuurtje het internet over. Logisch, want wie anders dan Winfrey kan ons life changing advies geven? Hou je je aan deze 10 regels, dan leer je stukje bij beetje van jezelf te houden, als je het haar vraagt.

Lees ook
Wow: zóveel vrouwen faken wel eens dat ze gelukkig zijn

10x Oprah Winfrey’s heilige graal voor meer zelfliefde

  1. Neem zelf de verantwoordelijkheid over je leven. Niet je familie, niet je vrienden: enkel jij kunt bepalen hoe je toekomst eruitziet.
  2. Geloof in jezelf. En daar is Winfrey het ultieme schoolvoorbeeld van: zij groeide van een arm meisje uit Mississippi op tot multimiljonair met miljoenen fans en meerdere eigen bedrijven. Enkel en alleen omdat ze in zichzelf geloofde.
  3. Fouten bestaan niet. En als ze dan toch voorkomen, is dat alleen om je in de juiste richting te duwen.
  4. Mediteer dagelijks. Hier leggen we je uit hoe je daaraan begint.
  5. Zorg goed voor jezelf. Spreekt voor zich, toch? Wie goed voor zichzelf zorgt zit beter in haar vel, en kan dus ook meer van zichzelf houden.
  6. Ga de connectie met je innerlijke zelf aan. Klinkt zweverig, is het niet per se. Winfrey legt het uit als ‘ontdekken wat nou eigenlijk écht jouw drijfveren zijn.’
  7. Focus op de dingen waar je dankbaar voor bent. Omdat het je perceptie op het leven kan veranderen. In de positieve zin van het woord, uiteraard.
  8. Wees de meester van je eigen leven. Denk na over je eigen doelen en dromen, zonder je iets aan te trekken van andermans mening.
  9. Hou je energielevel hoog. Hoe dan? Door terug te grijpen op punt 5 en goed voor jezelf te zorgen.
  10. Bedenk dat het altijd bij jezelf begint en eindigt. En zo komt Winfrey weer terug bij punt 1: niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor je eigen geluk. Tijd om die doelen na te jagen en jezelf meer te gaan waarderen, dus.

Beeld | Getty Images
Bron | Mindspo

Leonie CollombonGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden