null Beeld

Mary ontmoette haar beste vriendinnen online: “Deze vriendschap is zó bijzonder!”

Afgelopen jaar ging margrietvriendinnen.nl in de lucht. Inmiddels zijn er al vele vriendinnengroepen ontstaan. Ook Mary, Amanda en Hannie sloten nieuwe vriendschappen via de site. Mary Gerrits (58) is getrouwd en moeder van twee zoons (23 en 20). Sinds twee jaar werkt ze niet meer. Via Margriet Vriendinnen leerde ze Amanda (30) en Hannie (62) kennen.

“Afgelopen zomer las ik op margrietvriendinnen.nl over een eetgroep in Zoetermeer. Ik houd van koken en woon in Zoetermeer, dus twijfelde geen moment en meldde me aan. Toen er uiteindelijk niets van de grond kwam, heb ik zelf de stoute schoenen aangetrokken door vier vrouwen van wie de profielen mij aanspraken via de site een mail te sturen. Twee van de vier reageerden: Amanda en Hannie, beiden uit Zoetermeer, wat ik fijn vind want ik pak niet graag de auto ’s avonds. Het leeftijdsverschil vond ik spannend, maar dat weerhield me er niet van Hannie en Amanda uit te nodigen voor een etentje bij mij thuis. Omdat ze hadden aangegeven dat ze het leuk vonden om samen iets te bereiden, besloot ik voor een gemakkelijk Aziatisch gerecht te gaan. Vanaf het moment dat ze binnenkwamen, voelde het goed. De sfeer was ongedwongen. We dronken eerst wat en bespraken onze verwachtingen. Het ging hen niet zozeer om het koken, maar vooral om de gezelligheid en dat kwam goed uit, want zo stond ik er ook in. Omdat ik me tóch enigszins zorgen maakte om het leeftijdsverschil en ik Amanda niet het gevoel wilde geven dat ze met twee oude taarten zat opgescheept, at mijn gezin met ons mee. Mijn zoons houden net als Amanda van gamen, dus zij hadden in elk geval al een raakvlak. Maar ik had me geen zorgen hoeven maken, want het leeftijdsverschil speelde geen rol en dat doet het nog steeds niet. Het werd een gezellige avond en pas rond middernacht namen we afscheid van elkaar.

'Een paar maanden geleden waren we nog vreemden voor elkaar en nu zou ik niet meer zonder hen kunnen'

Onze volgende afspraak was twee weken later. We gingen lunchen in de stad. Het verkennen was eraf, de gesprekken gingen al iets meer de diepte in. Het voelde allemaal heel natuurlijk. Een paar weken later nodigde Hannie ons bij haar thuis uit. Zij had gekookt, wij hoefden alleen maar aan te schuiven. Die avond gingen de gesprekken echt ergens over. We spraken over alles wat ons bezighield, over relaties, over wat we hebben meegemaakt in het leven. En we bleken veel raakvlakken te hebben. Die avond ging ik naar huis met het gevoel dat ik deze twee vriendinnen al twintig jaar kende. Zo gemakkelijk en vertrouwd voelt onze vriendschap. We zijn lief voor elkaar, er is geen gêne en we durven alles te zeggen. Ik denk zelfs dat als ik problemen zou hebben, ze er voor me zullen zijn. Deze vriendschap brengt mij meer dan ik tot nu toe kende. Ik heb wel vriendinnen, maar die wonen niet in Zoetermeer en hebben een druk leven, met als gevolg dat we elkaar minder frequent spreken dan ik zou willen. Ik zie Amanda en Hannie trouwens ook apart van elkaar. Hannie en ik wandelen geregeld en Amanda eet zo nu en dan een warme maaltijd met ons mee.

Later heeft nog een vrouw zich via de site aangemeld en met ons gegeten, maar met haar was er geen klik. We waren te verschillend. Zo vertelde ze dat ze de gewoonte had om meteen na het eten te vertrekken. Verder was ze nogal teruggetrokken en stil, terwijl wij honderduit kletsen. Hoe we ook ons best deden haar bij het gesprek te betrekken, het werkte gewoon niet. Het is dan ook bij die ene keer gebleven.

Dat wij het zo fijn hebben met z’n drietjes, ontroert me. Een paar maanden geleden waren we nog vreemden voor elkaar en nu zou ik niet meer zonder hen kunnen. Wat dat betreft zie ik de toekomst zonnig tegemoet. Ik verheug me erop om deze mooie, waardevolle en warme vriendschap waarbinnen we alle drie aan onze trekken komen, verder uit te diepen.”

Margriet Vriendinnen

Samen leuke dingen doen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op dit nieuwe online vriendinnenplatform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk vriendinnen vindt, leuke vrouwen die bij je in de buurt wonen. Door je in te schrijven bij gezellige groepen of zelf activiteiten te organiseren maak je snel nieuwe vriendinnen. Ga lekker samen highteaën, volg een workshop taarten bakken of begin bijvoorbeeld een gezellige wandelclub.

Bekijk ook

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden