null Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Jansse
Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Jansse

Martien Meiland: ‘Erica is het meest veranderd door onze bekendheid’

In een nieuw, openhartig interview met Robbert Rodenburg neemt Martien Meiland geen blad voor de mond. Stoppen met werken wanneer hij financieel binnen is? Nee hoor: “Wat moet ik dan doen? De hele dag wijnen? Daar ga je van trillen, en dan moet je afkicken in zo’n gesticht.” En ook over de vraag wie het meest veranderd is door hun bekendheid, hoeft hij niet lang na te denken.

Van de verhuizing tot aan zijn liefdesleven: Martien brengt ons weer helemaal op de hoogte.

Veranderd door bekendheid

Martien is de 22e gast van de online interviewserie van Robbert Rodenburg. Eerder interviewde Rodenburg Martiens dochter Maxime al, die in de eerste aflevering openhartig vertelde over haar jeugd en familie. Ook Martien neemt nu geen blad voor de mond. “Erica is denk ik het meest veranderd door onze bekendheid”, antwoordt Martien wanneer Rodenburg hem die vraag stelt. “Ze was eerst altijd veel meer op de achtergrond, en ik vind dat zij steeds meer naar voren komt. Dat is een gevoel. Ze is inmiddels ook mijn manager, dus ze weet ook van de hoed en de rand,” legt Martien uit. “Ja, zij is het meest in positieve zin veranderd. Ze is meer open.”

Geen zin in Tinder

Dat Erica en de rest van de familie ontzettend belangrijk voor Martien zijn, blijkt ook wel als hij over zijn liefdesleven vertelt. Een nieuwe partner die niet goedgekeurd wordt door de familie? Die komt er niet in. “Ik wil altijd de mening horen van Montana, Maxime en Erica. Als zij zeggen dat ik mee moet doen aan Married at First Sight, ga ik morgen kijken wat voor trouwpakken er te koop zijn”, grapt de ex-kasteelheer. Maar voorlopig staat zijn liefdesleven op een laag pitje. “Hoe moet je daten? Dan moet je wandelen in het bos, want je kan niet ergens een drankje doen. En ik zit niet op een site, of op Tinder. Daar heb ik geen zin in.”

Quiz: hoe goed ken jij de uitspraken van Martien Meiland?

Terug de winkel in

Voorlopig heeft Martien het ook veel te druk met daten, want de realityshow van de familie Meiland is nog steeds razend populair. Maar zelfs als dat op zou houden, zou Martien niet bij de pakken neer gaan zitten. “Dan gaan we wel weer een plan bedenken. Dan begin ik misschien een grote woonwinkel, met kleding erbij, en dat je er wat kan drinken. Maar ik ga niet niets doen.” Hij mist het in een winkel staan ook wel, dus hij sluit niet uit dat hij na de verhuizing bij Montana weer in de woonwinkel in Noordwijk gaat helpen. “Ik zei tegen haar: dan kom ik iedere zaterdag gezellig for free van tien tot vijf heel de dag ‘is het een cadeautje, tasje erbij?’.”

Hechte familie

En hoewel de familie enorm veel zin heeft om terug te gaan naar Noordwijk, vindt Martien de verhuizing ook lastig. “Ik moest heel erg schakelen toen Maxime zei dat ze met Leroy samen ging wonen met Claire. Toen dacht ik, verdomme, ja, Claire is iedere dag bij mij. En dan gaan ze ook nog twee maanden eerder dan wij verhuizen. Ik zei al tegen Maxime: je moet gewoon heel vaak komen”, vertelt Martien. Want dat de familie hecht is, wordt maar weer eens heel erg duidelijk wanneer Martien vertelt over de periode van zijn coming-out. “Wat ik sterk aan ons vind, is dat we, ook met Montana en Maxime, altijd overal over hebben kunnen praten. Wij zeiden altijd: als er wat is, komen en praten. Dat is zo belangrijk.”

Bekijk het interview hier:

Bron |

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

null Beeld

Margriet 13 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week alles over een goed pensioen, interviews met moderne boerinnen, hoe je snel meer energie krijgt en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine BrouwerHollandse Hoogte / Anneke Jansse

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden