Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mark Tuitert: ‘Ik ben niet materialistisch ingesteld’

mark-tuitert.jpg

Voormalig schaatser en olympisch kampioen 1.500 meter Mark Tuitert (41) is ondernemer en motivatiespreker. Onlangs kwam zijn boek Drive uit, met tien heldere lessen én oefeningen om wat onverstoorbaarder door het leven te kunnen gaan.

Dít zijn de zes favorieten van Mark Tuitert.

1. Huis

“Ik ben niet materialistisch ingesteld, maar ik ben wel ontzettend blij met ons huis dat mijn vrouw en ik twee jaar geleden zelf hebben ontworpen en laten bouwen. Dat is altijd onze droom geweest en het is de plek waar ik mij echt thuis voel. Wonen aan het water geeft echt een gevoel van vrijheid.”

2. Boek

“Het boek dat standaard op mijn nachtkastje ligt is Persoonlijke notities van de Romeinse keizer Marcus Aurelius, een van de grootste stoïcijnse filosofen uit de oude geschiedenis. Zijn manier van denken is voor mij een bron van inspiratie. Ook voor mijn boek Drive. Het gaat onder meer om het bereiken van emotioneel evenwicht, en bewuster leven met meer voldoening.”

Lees ook:
Tot déze dag kun je nog veilig schaatsen op natuurijs

3. Kitesurfen

“Kitesurfen vind ik heel tof om te doen. De zee op, uitwaaien, telefoon uit, horloge af, even mijn drukke bestaan achter me laten en alleen maar spelen met de elementen.”

4. Schaatsen

“Mijn schaatsen voelen als een verlengstuk van mijn lichaam. Daar ben ik in 2010 olympisch kampioen op de 1.500 meter mee geworden. Afgelopen winter heb ik ze weer uit de kast mogen halen voor tochten op natuurijs. Prachtig was dat.”


5. Italië

“Italië is zo’n fantastisch land. Mijn vrouw en ik gaan het liefst naar Rome, die stad is één groot museum. De oudheid trekt mij, de schoonheid van het landschap, het eten, de natuur, de mensen… Ik vind het gewoon een heel fijn land. Of ik Italiaans spreek? Niet meer dan un poco, maar als ik er een maand ben, kan ik het wel redelijk verstaan.”

6. Auto

“Ik rijd veel en dan is een auto wel erg belangrijk. Ik heb een Ford Focus Sport Edition, een fijne, sportieve auto. Of ik een beheerste rijstijl heb? Ik probeer wel altijd voorzichtig te rijden, maar als ik ’s avonds vanuit Heerenveen naar huis rijd en de weg is vrij, dan gaat het harder. Wat extra gas geven in een bocht vind ik ook leuk.”

Tekst | Heleen Spanjaard

Beeld | iStock, privébeeld.

Ook interessant