Margriet logo
MT09 M09 dromen durven doen Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Marjorie (59) wil andere vrouwen helpen een beter versie van zichzelf te worden

Sinds het Marjorie de Cunha lukt haar eigen negatieve patronen te doorbreken, wil ze andere vrouwen inspireren om ook met hun persoonlijke groei aan de slag te gaan. Als motivational speaker staat ze nu op het podium met haar show Get naked.

“Al heel lang droomde ik ervan om mijn verhaal van persoonlijke groei met andere vrouwen te delen. Mijn reis begon toen ik na mijn scheiding ontdekte wat de relatie met mijn enigszins afwezige vader voor invloed op mij heeft gehad. Ik had geen referentiekader voor een gezonde relatie en was daardoor dominant en maakte geen ruimte voor dialoog, omdat ik nooit had geleerd om emotioneel met een man te sparren. Ik wist: hier moet ik aan werken."

Patronen doorbreken

“Alleen door te erkennen welke negatieve bagage je met je meedraagt, kun je de negatieve patronen doorbreken. Dat is soms heel pijnlijk, maar je moet door die pijn heen om de beste versie van jezelf te worden. Het zou toch jammer zijn als je pas later in je schommelstoel tot de ontdekking komt: had ik het maar anders gedaan.”

“Het voelde als een droom die uitkwam toen ik met mijn eerste show WomentalkbyMarch in de Amsterdamse Stadsschouwburg stond. Nu kon ik andere vrouwen de ogen openen en in beweging brengen. Ik stond letterlijk met mijn bagage op het podium en vertelde mijn verhaal aan de hand van de items die ik uit mijn koffer haalde. Zo nam ik de vrouwen in de zaal mee op reis langs mijn ouders, de mannen die mijn leven hebben gekleurd, mijn geloof en mijn diploma.”

Bron van energie

“Ik begin altijd met het liedje I’m every woman. De zaal is dan al meteen aan het swingen, maar zo’n avond is sowieso nooit saai, want mijn mond heeft geen filter; ik praat zonder omhaal over van alles en nog wat. We lachen, gieren, brullen en soms valt er een traantje. Inmiddels heb ik in zowel Nederland als Suriname al een paar keer als motivational speaker op het podium gestaan. Het maakt me dankbaar dat ik mijn podium kan gebruiken voor een hoger doel. Mensen denken dat ik aan het geven ben, maar voor mij draait het juist om ontvangen. Als ik zie dat vrouwen een aha-moment hebben, krijg ik vleugels en komt er een bron van energie vrij. Het is geweldig als mensen zich openstellen en ik deel mag zijn van hun veranderingen. Dat geeft me moed om de uitdagingen in mijn eigen leven als moeder, mens en ondernemer het hoofd te bieden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, want ook ik blijf mijn hele leven leren. Het stemt me blij en dankbaar dat ik tijdens zo’n avondje op mijn 59ste misschien nog wel het verschil kan maken voor deze vrouwen.”

Mariska VermeulenRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden