Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Marjolein: ‘Mijn ex-man Franco kent mij het beste van iedereen’

21ma38_niet-los_hr_p1945365.jpg

Marjolein van Atteveld (54) ziet haar ex-man Franco wekelijks. Ze willen binnenkort zelfs met hun nieuwe partners erbij een lang weekend weg.

“Op mijn negentiende verhuisde ik naar Italië om daar te gaan werken. Ik had een heerlijk appartement in hartje Milaan waar ik samenwoonde met twee Italiaanse meiden. Op een dag kwam ik thuis van mijn werk; het regende hard, het openbaar vervoer werkte niet mee en een beetje chagrijnig liep ik het appartement binnen. En daar zat hij. Op de bank in een wat nerdy trui. Ik was op slag verliefd op Franco.”

“Binnen de kortste keren woonden we samen. Een jaar nadat onze oudste zoon was geboren, trouwden we en verhuisden we naar Nederland. Gelukkig zijn we beiden gezegend met een groot aanpassingsvermogen, maar voor Franco was het wel wennen.”

Ons eigen leven

“Hij sprak geen Engels, geen Nederlands en had in het begin ook geen baan. Ik ben heel gelukkig geweest met hem. We zijn beiden gegroeid, alleen niet in dezelfde richting. Vier jaar geleden besloten we uit elkaar te gaan. We zijn samen naar dat proces toegegroeid. Ik zie Franco niet meer als partner, maar als de persoon met wie ik 25 jaar van alles heb beleefd en gedeeld. Als iemand in mijn hart zit, gaat hij er niet zomaar meer uit. Franco is de persoon die mij het beste kent.”

“We hebben nu beiden ons eigen leven, maar zien elkaar wekelijks en appen geregeld. Ook vieren we verjaardagen samen. Drie jaar geleden hebben we oud en nieuw gevierd met onze nieuwe partners en de kinderen. Dat smaakt naar meer. We willen nu met z’n allen een lang weekend weg.”

“Franco heeft een goed hart. Hij is niet alleen zorgzaam voor de kinderen, maar ook voor mij. Elkaar loslaten is moeilijk. Maar we zijn met liefde begonnen en daar willen we mee eindigen ook.”

Lees ook:
Monique heeft na 20 jaar nog contact met haar ex-schoonmoeder: ‘Bij haar kan ik m’n ei kwijt’

‘Wat een mooie meid’

Ex-man Franco: “Ik werkte samen met een huisgenoot van Marjolein en zij nodigde mij uit om wat te komen drinken zodat ze me aan haar kon koppelen. Vlak voordat Marjolein thuiskwam, ben ik naar haar kamer gesneakt om een foto te bekijken. Wat een mooie meid. Ik ben die avond alleen nog even naar huis geweest om een andere trui aan trekken, maar daarna ben ik niet meer weggegaan.”

“De scheiding stond in het teken van onze kinderen. Bij alles wat we besloten stond hun belang voorop. Alles wat je doet is een keuze. Wij kozen ervoor om uit elkaar te gaan, maar door te gaan met elkaar en elkaars mooie eigenschappen te blijven zien.”

Tekst | Els Meyer 
Fotografie | Iris Planting

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant