null Beeld Getty Images/Alloy
Beeld Getty Images/Alloy

Marianne’s man bekende dat hij seksdates met mannen had: ‘Hij zei uit het niets dat hij een soa had’

Nadat haar eerste man vreemdging, dacht Marianne in haar tweede man opnieuw het geluk te hebben gevonden. Tot hij uit het niets vertelde dat ze naar de dokter moest om een soa-test te doen. Deze boodschap was aanleiding voor een nog grotere bekentenis: hij had regelmatig seksdates met mannen.

“Het kwam niet eens in me op dat hij op mannen viel, we waren altijd samen op pad en ik zag hem nooit naar andere mannen kijken. Nooit, nooit, nooit.”

'Ik kreeg kortsluiting in m'n hoofd bij het woord soa'

"We hadden eerst een latrelatie, ik had grote angst om weer pijn gedaan te worden. Drie jaar daarna hoorde ik dat hij een soa had, en dat was op een heel vervelend moment. We waren uitgenodigd bij mijn dochter om 's avonds koffie te komen drinken. Daar kreeg ik te horen dat ze gingen scheiden en schulden hadden. En ze had twee kleine kinderen."

Eenmaal thuis was Marianne helemaal aangeslagen en in shock, maar bij binnenkomst staat haar nog meer vervelend nieuws te wachten. Haar man vertelde uit het niets dat hij een soa had en dat Marianne ook naar de huisarts moest gaan voor een test. "Je krijgt dan een soort kortsluiting in je hoofd. Soa, soa? Dat is toch seks? Maar dat is toch met mannen? Dat ging allemaal door m'n hoofd in 2 seconden." Ze vond het vreselijk dat ze naar de huisarts moest en schaamde zich ontzettend. Gelukkig had ze nergens last van; haar man bleek haar niet besmet te hebben.

Nooit ruzie en een prima seksleven

Hoewel ze enorm schrikt van het nieuws, besluit ze de relatie niet meteen op te geven. Haar man was namelijk ook psychisch ziek: hij had PTSS. "Als je partner ziek is, moet je er voor hem zijn. En dit kwam er dan 'even' bij. Pas veel later kwam de ernst van: verdorie, dit is niet niks." Marianne spreekt over een goede relatie. Ze hadden nooit ruzie, haar man was zorgzaam en ook tussen de lakens merkte Marianne niks. "Je moet elkaar ook vertrouwen geven. Oké, dit is gebeurd, vreselijk, maar je moet het vertrouwen wel geven om door te kunnen, anders moet je stoppen."

Een aantal jaar later ontdekt Marianne echter dat haar partner nog stééds seksdates met mannen heeft. Hoe ze dat ontdekte en wat ze daarna deed, beluister je hieronder in aflevering 6 van Mijn verhaal:

Volgende week in Mijn verhaal: Jorma werd gezelschapsdame

Als alleenstaande moeder was Jorma helemaal klaar met daten. Toen ze een keer gekscherend tegen een collega zei: ‘Misschien moet ik er geld voor gaan vragen’ en hij reageerde: ‘Als ik een vrouw was zou ik het wel weten, jullie hebben goud in je onderbroekje’, dacht Jorma: waarom eigenlijk niet. “Daten leuk, mannen leuk, seks fijn, maar ik laat me niet meer gratis naaien.” Dus schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel en werd gezelschapsdame. “Ik voelde me gebruikt. En nu voel ik me totaal niet gebruikt, omdat iemand me nu echt uitzoekt én weet dat het geld kost en dat ervoor over heeft.” Vanaf 30 juni te beluisteren op margriet.nl/podcast. Ook beluister je hier eerdere afleveringen.

Beluister ook:

Judiths man had autisme: ‘Hij voelde meer als m’n oudste kind, nou dat is niet lekker vrijen’

Interview | Marijke Kolk

Onder redactie van | Nova Letschert, Tessa Huisman, Loesja de Bruin

Beeld | Getty Images

Kirsten ZijderveldGetty Images/Alloy

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden