Marianne Bruijn Beeld Frank Ruiter
Beeld Frank Ruiter

PREMIUMZij maakt het verschil

Marianne Bruijn: ‘Ik wilde de wereld laten zien dat wij vrouwen onze eigen boontjes kunnen doppen’

Iedere week zet Margriets hoofdredacteur Helene van Santen een vrouw in het zonnetje. Een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze andere vrouwen in hun kracht zet. Omdat ze zich inzet voor een betere maatschappij. Omdat zij het verschil maakt.

Deze week: Marianne Bruijn, schrijfster van The Female Fix.

Waarom moest jouw boek The Female Fix er komen?

Marianne: “Toen ik in de cijfers dook en erachter kwam dat slechts 50% van de vrouwen in Nederland financieel onafhankelijk is (minimaal het netto minimumloon van 1410 euro), dat het op dit tempo nog 136 jaar duurt voordat dat verschil tussen man en vrouw is weggewerkt en dat Nederland qua gendergelijkheid slechts op de 31ste plek staat, onder aan de West-Europese landen en Noord-Amerika, vond ik dat ik moest opstaan. Ik ben namelijk onderdeel van een generatie die meer seksegelijkheid kan bewerkstelligen. Ik heb zelf drie dochters en een zoon en hoop dat het levenspad voor hen gelijkwaardiger en eerlijker is, en dat ze te allen tijde zichzelf kunnen zijn. Het zou toch mooi zijn als gendergelijkheid op een gegeven moment geen issue meer is.”

Je werkt bij een bank. Kun je vertellen wat je precies doet?

“Als merkstrateeg van Rabobank ben ik, samen met een team van creatieve specialisten, verantwoordelijk voor het bouwen, bewaken en uitdragen van de coöperatieve merkpositionering en diverse maatschappelijke thema’s waarmee we onze klanten en de samenleving vooruithelpen. Denk aan dingen zoals het verduurzamen van de woningmarkt en het financieel gezonder maken van de Nederlandse huishoudens. Ik probeer met de juiste communicatie mensen bewust te maken hiervan. Mijn streven is altijd om moeilijke materie begrijpelijk over te brengen, zodat mensen ermee aan de slag kunnen.”

Wat is jouw drijfveer?

“Al van jongs af aan wilde ik onafhankelijk zijn, mijn eigen keuzes kunnen maken en in vrijheid leven. Financiële onafhankelijkheid is dan een belangrijke voorwaarde. Als je financieel afhankelijk bent van bijvoorbeeld je partner, dan creëert dat scheve verhoudingen en het helpt niet in de weg naar gelijkwaardigheid. Ik kom uit een calvinistisch gezin waarbij het vanzelfsprekend was dat mijn moeder voor het gezin zorgde en mijn vader voor het inkomen. Waarschijnlijk juist daarom wilde ik laten zien dat je als vrouw zowel een gezin als een carrière kunt hebben. Ik wilde een eigen inkomen, een eigen bankrekening, zodat ik zelf kon bepalen waar ik de pinpas doorheen haalde. Ik wilde de wereld laten zien dat wij vrouwen onze eigen boontjes kunnen doppen en wel degelijk gelijkwaardig zijn.”

Hoe ziet jouw droom eruit?

“Dat we in een wereld leven met gelijke kansen voor iedereen. Dat de (financiële) verschillen tussen man en vrouw volledig zijn weggewerkt. Ik hoop op een betere balans in de samenleving tussen masculiene en feminiene waarden. Deze mix aan eigenschappen bezitten we allemaal, maar onze samenleving wordt nog steeds gedomineerd door masculiniteit. En de feminiene energie hebben we juist nodig nu de wereld voor zulke grote uitdagingen staat. Samenwerken, luisteren, kwetsbaar durven zijn, je intuïtie laten spreken, creatief zijn en innovatiekracht zijn welkome feminiene eigenschappen die zowel mannen als vrouwen bezitten, maar in nog te veel bedrijven niet naar waarde worden geschat.”

“Uit meerdere onderzoeken blijkt dat bedrijven die een goede man-vrouwverhouding hebben of die worden geleid door een vrouwelijke CEO betere bedrijfsresultaten behalen. Het pijnlijke is dat die laatstgenoemde bedrijven in 2021 slechts 1 procent van de start-upinvesteringen kregen. Er moet dus ook meer geld in handen van vrouwen komen. Wereldwijd hebben mannen maar liefst 50% meer vermogen dan vrouwen.”

“Mijn missie is meer vermogen voor en door vrouwen, waarbij meer geld in maatschappelijke oplossingen voor vrouwen wordt gestoken. Er gaat nog veel te weinig geld naar bijvoorbeeld de gezondheidszorg voor vrouwen. Volgens onderzoeksbureau Frost & Sullivan gaat slechts 4 procent van de wereldwijde uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling in de gezondheidszorg specifiek naar vrouwelijke gezondheid. De gezondheidszorg is gebaseerd op het mannenlichaam. Hierdoor leven vrouwen vaker in slechte gezondheid dan mannen. Hart- & vaatziekten worden vaker gemist, omdat de symptomen anders zijn bij een vrouw. Vrouwen zijn heel maatschappelijk gedreven en bereid om voor het gezamenlijke gewin te gaan. Het is daarom belangrijk dat er meer geld in handen van vrouwen komt, zodat ze het geld kunnen besteden aan de juiste doelen. Want dat is zo hard nodig.”

Waar ben je het meest trots op, wat je tot nu toe hebt bereikt?

“Natuurlijk mijn vier kinderen, die fantastische individuen zijn. Daarnaast ben ik er trots op dat ik vanuit mijn werk en mijn boek bewustwording kan creëren voor de overtuiging dat financiële zelfredzaamheid een belangrijke basis is in de weg naar meer gendergelijkheid. En daar bied ik met de bijbehorende inspiratiesessies ook concrete handvatten voor. Vervolgens kunnen vrouwen, maar ook mannen er direct mee aan de slag. Dus dat ik mijn bijdrage kan leveren om een stap dichter bij gendergelijkheid te komen, daar ben ik trots op. En daar wil ik ook met Rabobank nog meer energie in steken.”

Wie heeft voor jou (persoonlijk) het verschil gemaakt?

“Marlies van Beek, de jeugdvriendin van mijn broer. Haar droom was om piloot te worden en ze maakte in de mannenwereld haar droom waar. Ik was toen net een tiener. Door haar blik op de wereld en de steun die ze daarin kreeg, wist ik dat een mooie carrière voor mij ook haalbaar was.”

Heb je nog een ultieme tip voor onze lezeressen?

“Stap nooit volledig uit de arbeidsmarkt. De ontwikkelingen gaan zo snel. Voor je het weet zijn je diploma en kennis achterhaald en hebben mannen je massaal ingehaald. Dan blijven we de economische verschillen en afhankelijkheid in stand houden. Werken en een eigen inkomen dat op jouw eigen bankrekening staat voelt heel goed en is bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Minder gaan werken of zelfs stoppen hoeft niet altijd de oplossing te zijn. Vaak zijn er meer mogelijkheden te bespreken met je werkgever. Bijvoorbeeld flexibele werktijden of je werkgever draagt bij aan de kosten voor kinderopvang of mantelzorg. Wees hierin assertief en vraag naar de mogelijkheden. Als werkende moeder ben ik thuis ook echt een leuker mens. Wij vrouwen hebben nu het privilege om ons privé en op het werk te blijven ontwikkelen en een maatschappelijke bijdrage te leveren.”

Wie maakt volgens jou het verschil?

Ben of ken jij ook een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze zich inzet voor andere vrouwen en/of de maatschappij? Mail naar zijmaakthetverschil@margriet.nl

Helene van SantenFrank Ruiter

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden