Margriet logo
null Beeld anp, marloes bosch, ivo van der bent, dutchandfamous, bob bronshoff, streetstyleshooters, sander van der vlugt, gregor servais, annette brolenius, petronellanitta, hielco kuipers, feriet tunc, ester gebuis.
Beeld anp, marloes bosch, ivo van der bent, dutchandfamous, bob bronshoff, streetstyleshooters, sander van der vlugt, gregor servais, annette brolenius, petronellanitta, hielco kuipers, feriet tunc, ester gebuis.

PREMIUM

Margriets 60 boven 60: Mode, design en lifestyle

Zestig vrouwen boven de zestig. Allemaal baanbrekend en/of inspirerend voor anderen dankzij hun vakkennis en creativiteit. Wie van hen maakt volgens jou écht het verschil in de categorie Mode, design en lifestyle? Breng je stem uit!

MT10 M10 2023 Maatsch. actueel Beeld Redactie
Beeld Redactie

41. Francine Houben (67)

Francine Houben is architect en oprichter en creatief directeur van architectenbureau Mecanoo. Met haar ontwerpen is Francine een internationaal gelauwerde toparchitecte. Ze leidt met passie een bureau met ruim honderd architecten, met vestigingen in Delft, Manchester en Taiwan. Tot haar toonaangevende ontwerpen behoren het Delftse station en stadskantoor, de New York Public Library en een kunstencentrum in Taiwan.

‘Ik wil de wereld verfraaien’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

42. Petra van Bremen (64)

Petra van Bremen is model en influencer. Na een intermezzo van jaren pakte ze op haar 48ste haar modellen-carrière weer op. Ze ontpopte zich als ‘grey hair influencer’ en werd een rolmodel voor ruim dertigduizend Instagramvolgers. Met Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen schreef ze De tijd van je leven. Energiek en stijlvol leven na je 50ste, waarin ze haar tips deelt.

‘Door de jaren heen ben ik steeds zelfverzekerder geworden’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

43. Misja Beijers (71)

Misja Beijers is modeblogger, fotografe, influencer en auteur van Oog voor stijl. Streetstyle is niet voorbehouden aan jongeren, vindt Misja. Wie goed kijkt, ziet dat de publieke ruimte vergeven is van inspirerende, goedgeklede ouderen. Die ouderen zet ze op de foto en de foto’s plaatst ze op haar blog Misjab.nl. Zo is de straatfotografe zelf ook een inspiratiebron.

‘Heb een beetje lef’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

44. Puck Kroon (82)

Puck Kroon is modeontwerpster van het bekroonde en legendarische mode-label Puck & Hans, dat ze van 1968 tot 1998 runde met haar man Hans Kemmink. In haar vakgebied maakte ze een verschil met dure, toonaangevende ontwerpen die gedragen werden door onder anderen prinses Irene en Sonja Barend. Puck en Hans hadden drie modezaken en waren de eersten in Nederland die Jean-Paul Gaultier verkochten.

‘We hebben altijd alles op gevoel gedaan’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

45. Sheila de Vries (74)

Sheila de Vries is modeontwerpster. Sheila ontwierp haute couture voor onder anderen prinses Beatrix. Ze brak door toen haar man in de jaren tachtig modeshows regelde in Amerika. Ze kreeg er een eigen homeshopping-programma. Na dit succes volgde Nederland vanzelf.

‘Ik wil mezelf onderscheiden. Dat wilde ik al toen ik op de middelbare school mijn eigen jurken bedacht, knipte en naaide’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

46. Lidewij Edelkoort (72)

Lidewij Edelkoort is voorspeller en onderzoeker van nieuwe trends. Ze is voormalig directeur van Design Academy Eindhoven. Met haar trendadviezen, waarvoor ze vaart op haar feilloze intuïtie, heeft ze een merknaam van zichzelf weten te maken bij merken als L’Oréal, Nissan en Siemens. Ze reist de wereld rond met haar lezingen en presentaties en heeft huizen in Parijs, Normandië en Marokko.

‘Schoonheid is ook zeer belangrijk voor de ziel’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

47. Hilde Janse (60)

Hilde Janse is model. Hilde begon pas een paar jaar geleden met haar succesvolle modellencarrière. Dit illustreert haar boodschap dat leeftijd geen beperking is. Ze leeft bewust: ze mediteert dagelijks, eet vegan en doet aan pilates. Daarnaast neemt ze geregeld deel aan bootcamps en zwemt ze het hele jaar door in zee.

‘Telkens als ik luister, hoor ik meer’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

48. Marjolein Dubbers (65)

Marjolein Dubbers is food- en lifestylecoach, auteur en initiator van de online Energieke Vrouwen Academie. Marjolein is autoriteit op het gebied van voeding, hormonen en de gezondheid van veertigplusvrouwen. Midden in de overgang kreeg ze een burn-out. Ze gooide het roer om en besloot haar opgedane kennis over haar herwonnen vitaliteit met anderen te delen.

‘Ik inspireer vrouwen zoals jij om de beste versie van zichzelf te worden’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

49. Nanny de Bruin (67)

Nanny de Bruin is stylist, mode-expert, artdirector en influencer. Ze blinkt uit met haar unieke eigen kledingstijl. Op haar Instagrampagina @styledbynanny inspireert ze door dagelijks haar ‘outfit van de dag’ te posten. Deze zestiger, die aan de Rietveld Academie studeerde, koopt behalve schoenen al jaren niets nieuws meer. “Er is genoeg geweldigs tweedehands te vinden,” zegt ze.

‘Vijftigplusvrouwen kleden zich vaak te voorzichtig’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

50. Janice Deul (61)

Janice Deul is (mode)journaliste, publiciste en fashion-activiste. Janice was eindredacteur bij modeglossy’s. Nu strijdt ze al tien jaar voor een inclusief mode-, media- en cultuurlandschap middels workshops, opiniestukken, TED-talks en haar platform Diversity rules. Ze is co-auteur van Little black hair book.

‘Gebruik de kracht van mode, schoonheid, cultuur en kunst om de samenleving meer inclusief te maken’

MT10 M10 2023 Maatschappij Beeld

Stem mee op margriet.nl/60boven60.

Alies Pegtelanp, marloes bosch, ivo van der bent, dutchandfamous, bob bronshoff, streetstyleshooters, sander van der vlugt, gregor servais, annette brolenius, petronellanitta, hielco kuipers, feriet tunc, ester gebuis.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden