Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Ik wil graag de mantelzorg delen met mijn zus’

wat-zou-jij-doen-ik-wil-graag-de-mantelzorg-delen-met-mijn-zus.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Karien (62). Haar zus pakt haar leven weer langzaam op na een burn-out. Daar is ze erg blij om, maar haar zus praat nauwelijks over de mantelzorg van hun moeder.

Karien zou deze mantelzorg toch graag delen.

Mantelzorg

“Ik zie dat mijn zus na haar burn-out weer opkrabbelt. Ze pakt haar werk op en probeert leuke en ontspannende bezigheden in haar week te integreren. En daar ben ik enorm blij om. Het valt me alleen op dat ze het nauwelijks heeft over de mantelzorg voor onze moeder, die ik nu al een tijd alleen draag en heel graag weer met haar zou delen. Misschien wil ik te snel. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik mijn zus te veel druk opleg, waardoor ze terugvalt.”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Karien advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | Getty Images

Ook interessant