Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Ik ben niet interessant meer’

man-ziek-margriet.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Tineke (66). Sinds haar man ziek is, heeft ze een stuk minder sociaal contact. Vooral haar vrienden lijken voor andere vriendschappen te kiezen.

Vriendschappen uit balans

“Sinds mijn man ziek is en in sociaal opzicht weinig meer kan betekenen, merk ik dat bepaalde vrienden afhaken. Ergens begrijp ik dat goed: omdat mijn man als het ware niet meer ‘meedoet’,  zijn de vriendschappen met andere stellen niet meer in balans. Met de vrouwen houd ik meestal nog contact, maar het is al geregeld voorgekomen dat ook zij uiteindelijk liever voor andere vriendschappen kiezen. Ik weet niet wat ik hiertegen kan doen. Het raakt me wel.”    

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Tineke advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Eigen dilemma

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant