Margriet logo
Mariëlle Jongmans MAFS Beeld Nander de Wijk/NT Visuals
Beeld Nander de Wijk/NT Visuals

Persoonlijk

MAFS-trouwambtenaar Mariëlle Jongmans over nieuwe look: ‘Ik dacht: nu moet er iets gebeuren’

Als trouwe fan van Married At First Sight is het je waarschijnlijk al opgevallen: Mariëlle Jongmans (57), de vaste trouwambtenaar van het programma, heeft een nieuwe look. Ze is afgevallen én heeft een nieuw kapsel. Op Instagram deelde ze trots het resultaat. Hoe gaat het nu met Mariëlle? We belden haar op.

Nadat Mariëlle de beelden van haar transformatie - een foto van nu en een jaar geleden - op Instagram plaatste, stroomden de complimenten binnen. Inmiddels staat de teller op bijna 6.000 likes. Fantastisch natuurlijk, maar het was niet de reden dat ze de foto deelde. “Het is vooral een stok achter de deur voor mezelf. Als ik het online zet, kijken meer mensen mee en is de motivatie om het vol te houden wat groter. Bovendien kan ik mijn volgers zo een beetje inspireren en laten zien dat ik gewoon ben wie ik ben. Dat ik ook weleens struggle met dingen in het leven.”

Positieve mentaliteit

De motivatie om het roer om te gooien ontstond een jaar geleden toen Nederland weer in lockdown ging. Het was opnieuw een flinke tegenvaller voor Mariëlle, die als zelfstandig ondernemer werkt. “Het zag ernaar uit dat veel bruiloften weer geannuleerd of verplaatst zouden worden en dat ik veel thuis zou zitten. Ik dacht: nu moet er iets gebeuren, dit is het omslagpunt. Nu heb ik alle tijd om het aan te pakken. Zo haal ik tenminste nog iets positiefs uit deze vervelende periode. Die mentaliteit hoort bij mij: ik ga nooit bij de pakken neerzitten.” Die gezonde leefstijl kwam trouwens niet helemaal uit de lucht vallen. “Ik was al jaren bezig met gezond en bewust eten. Koken en bakken vind ik erg leuk, dus dat probeerde ik zo verantwoord mogelijk doen. Maar echt lijnen of in korte tijd veel afvallen, had ik nog nooit gedaan.”

Gezonde leefstijl volhouden

En Mariëlle ging als een speer. Binnen twee maanden had ze haar streefgewicht al bereikt. “Maar dan begint de strijd: hoe houden we dit vol? Ik ben niet heel anders gaan eten, want ik at al best gezond, maar de hoeveelheden zijn wel iets minder geworden. Ook ben ik nog meer gaan bewegen. Toen de kilo’s er eenmaal af waren, kon ik het per week bekijken. Ik weeg mezelf een keer per week en dan weet ik of ik goed bezig ben of dat ik de teugels iets strakker moet aanhalen, haha.” En hoe lastig het soms is om zo’n leefstijl vol te houden, merkte Mariëlle afgelopen zomer, toen ze als trouwambtenaar verschillende huwelijken mocht voltrekken. “Dan heb ik een heel onregelmatig leven. Eten heeft een verbindende factor, dus ik eet ook vaak met mijn bruidsparen mee. Maar omdat ik van tevoren aangaf dat ik aan het lijnen was, hielden ze daar rekening mee.”

Lees ook:
Married At First Sight: ‘Zon, zee en Astrid’

Balans zoeken

Dat Mariëlle 8 kilo is afgevallen, betekent niet dat ze alleen maar streng is voor zichzelf. “Ik hou van gezelligheid en geniet van het leven. Een glas wijn sla ik zeker niet af, maar ik drink nu alleen in het weekend. Ik zoek de balans tussen een gezond leven en een leuk leven.” Ook sporten is ze steeds leuker gaan vinden. “Tijdens de lockdown kreeg ik buiten personal training. Ik liep naar de sportschool met de app Ommetje, dan ging ik sporten en dan liep ik weer terug. Zo had ik toch weer anderhalf uur beweging gehad.”

Het verschil maken als trouwambtenaar

Op dit moment is Mariëlle te zien in het nieuwe seizoen van Married At First Sight. Thuis op de bank kijkt ze vooral met een professionele blik naar zichzelf. “Ik ben daar met een missie: het creëren van een goede sfeer en zorgen dat alle aanwezigen het gevoel hebben dat het een goede match is. Het is leuk dat het er gezellig uitziet, maar uiteindelijk wil ik als trouwambtenaar het verschil maken.” En nu we Mariëlle toch spreken: kan ze al een klein tipje van de sluier oplichten over dit seizoen? “Het wordt spectaculair”, verklapt ze. “We hebben al veel vuurwerk gehad, maar dit seizoen kan er ook wat van.”

Married At First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 en Videoland. Op Margriet.nl blikken we elke week terug op de meest spraakmakende momenten.

Maike AbmaNander de Wijk/NT Visuals

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden