Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Een luierzondag: Anita doet het liever pas na haar pensioen…

anita.jpg

Anita Witzier is presentatrice, getrouwd met Michel en moeder van Bram (25) en Julia (20).

Wat was dit goed geregeld! Na afloop van een ‘ouderwets avondje uit’ – synoniem voor: vér uit onze comfortzone naar bed met meer wijn dan goed voor ons is – was ons een luierzondag beloofd. Door vrienden die een niet onaardig pand in Amsterdam bewonen, waarvan een deel voor logeervrienden is gereserveerd. Dus ’s nachts aldaar crashen en de zondag erop net zo lang blijven liggen als we wilden… Of we daar zin in hadden? Laat ik het zo zeggen: we hebben weleens langer over iets getwijfeld.

De voordelen laten zich raden: geen kop of munt wie de ‘Bob’ is voor de nachtelijke rit naar huis, waar een hond wacht die bij nacht en ontij nog moet worden uitgelaten en de andere ochtend opnieuw, waardoor wij niet onder ons donsje kunnen blijven liggen. Niets van dat alles, wij konden het er ’s anderendaags van nemen en de boel de boel laten, ons nog eens omdraaien en heerlijk verder tukken. Of niet, maar dan wel m’n boek uitlezen met thee op bed… Met wel dríé kopjes thee op bed! Alles helemaal anders dan het zondagritme dat we thuis hanteren met hond, sportschool en laptop. Wij gaan een zondag lang luieren! Daarop verheugden we ons bijna nog meer dan op het ‘ouderwetse avondje uit’.

Dat avondje begon al vroeg in de middag met koffie en taart, een bezoek aan het Stedelijk Museum en de uitverkoop. Je weet net zo goed als ik dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je dan níét… Afijn, toen de schemer viel, trakteerden we onszelf op bubbels en bitterballen. En toen was er nog voldoende tijd om te chillen en te tutten op ons logeeradres, waarna we konden aanschuiven bij een collega die met twee zonen een op Franse leest geschoeid restaurant drijft in de Pijp en waar we ons in hartje Parijs waanden. Had ik al gezegd dat het buitengewoon goed was geregeld? En toen moest onze luierzondag nog beginnen! Die begon om 7.15 uur. Ondanks de 3.10 uur die mijn ogen een paar uur eerder hadden geregistreerd. Hmm, het geregelde leven laat zich dus niet zó gemakkelijk ontregelen. Maar hé, ik zie nergens een hond, dus ik draai me gewoon weer om. Naast mij wordt er ook gedraaid. Niks zeggen, anders is het met de rust gedaan. Ik moet plassen. Hij ook.

We zijn klaarwakker.
En nu? Thee? Een boek? Nog een tukje? Na een uur luieren vinden we het welletjes en om negen uur sluipen we op onze tenen de deur uit. Na een lange wandeling zitten we achter onze laptops aan de keukentafel. Slurpend van ons eerste kopje koffie verzuchten we dat het een heerlijk weekend was. Luieren doen we wel na ons pensioen.

Fotografie | Ester Gebuis
Styling | Odette Simons en Nicky Groenewoud (assistent)
Visagie | Bettina Jager

Deze column is afkomstig uit Margriet 2018-13. Nabestellen kan via Magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Lees ook

Wist jij dat Anita dít allemaal meeneemt voor één nachtje weg?
Anita vertelt wat zij het meest beangstigend vindt aan ouder worden
Anita: ‘Je hebt heus geen relatiecrisis nodig om een week lang honderd procent aandacht voor elkaar te nemen’

Anita laat je zien waar zij haar inspiratie voor haar columns vandaan haalt op margriet.nl/anita

Wil je een kijkje bij Anita thuis nemen? Margriet ging bij haar op de koffie!

Ook interessant