Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Lucia had een bijna-doodervaring: ‘Ik was super dankbaar dat ik door kon’

lucia-kreeg-een-bijna-doodervaring-ik-was-in-een-hele-veilige-fijne-wit-lichte-ruimte.jpg

Lucia kreeg tijdens haar bevalling een overdosis aan adrenaline toegediend. Een medische fout. Ze overleefde het ternauwernood, maar deze bijna-doodervaring heeft veel impact op haar leven gehad. “Ik lag daar dood te gaan, het stervensproces was al begonnen. En ik ging toch niet.”

“Dus ik was ook super dankbaar, dat ik gewoon door kon.”

‘Fijn om in het ziekenhuis te bevallen’

Nadat Lucia een aantal jaar eerder door middel van een keizersnede was bevallen van haar dochter, kwam ze tijdens de bevalling van haar zoon ook in het ziekenhuis terecht. “Van tevoren dacht ik, ‘ach het is ook wel fijn om in het ziekenhuis te bevallen.’ Daar is alles bij de hand en mocht er iets misgaan dan kan ik geholpen worden. Niet wetende dat het daar allemaal mis zou gaan.” 

‘Ik merkte dat ik wegzakte’

Op het moment van de bevalling zou Lucia een middel toegediend krijgen die haar bloeddruk zou verhogen. Maar in plaats daarvan kreeg ze een overdosis adrenaline toegediend. “Ik merkte dat ik wegzakte en deed mijn ogen dicht met de gedachte: ‘ik ben in het ziekenhuis, dus ik ben veilig’, maar eigenlijk lag ik daar dood te gaan. Op dat moment verloor ik voor de buitenwereld mijn bewustzijn, maar mijn bewustzijn was groter dan ooit. Ik kreeg alles mee van wat er om mij heen gebeurde.”

Lees ook:
Ingeborg verloor haar broer aan zinloos geweld: ‘Je broer aan de beademing zien liggen, verschrikkelijk’

Beluister het verhaal van Lucia

Hoe liep dit uiteindelijk af? Hoe vormt zo’n bijna-doodervaring je als persoon? En welke impact heeft dat op je leven? Beluister Lucia’s verhaal:

Meer over Mijn verhaal 

In de indrukwekkende podcastserie Mijn verhaal gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister alle afleveringen via Margriet.nl/podcast.

Interview | Marijke Kolk
Onder redactie van | Nova Letschert, en Loesja de Bruin
Beeld | Privéfoto

Ook interessant