Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Lotte 3

‘Tante kent via via nog iemand hè? Dat is fijn als er iets is met Lotte. Gewoon, voor het idee.’

Oma is duidelijk niet gecharmeerd van het hele plan. Haar kleindochter zo ver weg van alles en iedereen. Dus probeerde Lotte voor haar vertrek ter geruststelling het contact te leggen met een onbekende, schijnbaar aardige dame in Verweggistan. 

Oma spelt en spelt het e-mail adres, maar de mailtjes blijven terugkomen. Ze is ook niet zo van de computer, mijn moeder. Ik besluit tante zelf te bellen, waarna het contact alsnog tot stand komt. Voor mij ook wel een prettige gedachte. 

De klap bij Lotte blijkt harder te zijn aangekomen dan gedacht. Veel later krijg ik via Skype het hele verhaal te horen.

‘Aaaaargh!!’ werd er om haar heen gegild. Wonden op het hoofd bloeden erg. Bij de arts keek een overvolle wachtkamer haar onthutst aan en werd haar geen haarbreed in de weg gelegd richting behandelkamer.

De hechtingen waren prima gelukt, maar ze bleef duizelig, misselijk en had enorme hoofdpijn. Zó erg dat ze ’s avonds besloot alsnog naar het ziekenhuis te gaan. Haar kamergenootjes waren er niet, haar vrienden waren samen onbereikbaar uit. Er zat niets anders op, Lotte nam in haar eentje een taxi.

‘Hier heb je mijn telefoonnummer, voor het geval er iets is,’ zei de supervriendelijke Security Gard van het studentencomplex.

Met een verontrustend ‘God bless you’, zette de bezorgde taxichauffeur haar voor het ziekenhuis af. Pas ná de CT-scan, wachtend op de uitslag besloot ze ons te informeren. Ze had te weinig beltegoed voor een gesprekje. We sms-ten compacte geruststellende zinnen naar elkaar. En zij. Zij sms-te ook. De via-via mevrouw van tante.

Als ik Lotte de volgende dag eindelijk spreek via Skype krijgt ze weer een smsje.

‘We eten over anderhalf uur.’ Geen vraag of Lotte mee-eet, gewoon een simpele constatering. 

Pasta met kip en groenten. Chocoladetaart na. Gezinsgebeuren. Een opgemaakt bed, een schone handdoek. Na peptalk, nuttige informatie en een ontbijt met heel veel vitamines is  Lotte weer helemaal klaar voor het vervolg van haar avontuur.

Ik e-mail onze heldin in Verweggistan.

Gewoon. Voor het idee.

 

 

Ook interessant