Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Lotte 1

 

Samen met Lotte loop ik door Utrecht. Nog één dagje met z’n tweeën, voordat ze een paar maanden weg gaat. Als ik een zijstraatje in kijk, valt mijn blik op een super aantrekkelijke aanbieding. Zonder overleg sleep ik Lotte mee en stuif de kapsalon in.
‘Ik trakteer!’

Als de deur achter ons dicht klapt, staan we abrupt stil. Achter de kassa zit een jonge, geblondeerde panterlegging. Met moeite verplaatst haar aandacht zich van het reusachtige t.v.-scherm naar ons. MTV staat luid en duidelijk aan. Het Amerikaanse  programma is doorspekt met woorden als ‘sex, penis, vagina, one night stands’ en heel veel ‘fucks’. Om dit geheel kracht bij te zetten, staat de verwarming hoog. Heel hoog.

Lotte kijkt eens om zich heen en houdt het bij de dode puntjes. 
‘Je wilde je haar toch kort?’ moedig ik haar aan. 
Maar niet hier, straalt haar hele houding  uit. 
Na haar neem ik plaats in de schamele kappersstoel. De kapster mag bij mij helemaal los gaan. Ze bloeit volledig op. Eindelijk leven in de brouwerij. Híer doet ze het voor! Samen bepalen we de strategie. Na een klein half uur is het resultaat verbluffend. Super tevreden kijken we beiden in de spiegel. 
‘Mag ik er nog een beetje gel in doen?’
‘Nou, een héél klein beetje dan.’ 
Ik heb een hekel aan kappershoofden, waaraan je ziet en ruikt dat je net geholpen bent. 
Een pot gel later hebben de zwarte acrylnagels ieder haartje gestyled, ver weg van zijn natuurlijke vorm. Mijn blik volgt het gigantische gouden aura om mijn hoofd. Het oogcontact met Lotte stel ik uit en uit, tot het niet anders kan. Dan gebeurt het onvermijdelijke. Lotte krijgt onbedaarlijk de slappe lach. Snel duik ik in mijn tas op zoek naar mijn portemonnee. 
‘Ik epileer ook wenkbrauwen en snorhaartjes,’ doet de kapster nog een duit in mijn zakje, waarna ze de deur opent naar frisse lucht.
Voor Lotte kan de dag niet meer stuk.

Ook interessant