Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Aviva en Jeroen leerden elkaar kennen in coronatijd: ‘Die anderhalve meter pakte goed uit’

lockdownliefde-die-anderhalve-meter-pakte-goed-uit.jpg

Zowel Aviva (52) als Jeroen (51) konden de ware maar niet vinden. Ze besloten zich te laten koppelen door het tv-programma Lang leve de liefde. Heel tv-kijkend Nederland kon in mei meekijken met hun date, die wel vijf dagen duurde. Daaruit groeide een echte lockdownliefde.

Door de coronamaatregelen raakten ze elkaar tijdens die lange, eerste afspraak niet één keer aan.

Weinig verwachtingen

Jeroen: “Daten in etappes had voor mij niet gewerkt. Ik heb het daar gewoon te druk voor, en de coronamaatregelen maken het ook niet gemakkelijker om elkaar te leren kennen. Daarom gaf ik me op voor het tv-programma. Ik ging er open in en had weinig verwachtingen.”

Stevige basis

“Dat Aviva en ik na vijf dagen pas uitgepraat waren, was een aangename verrassing. Ze is heel open en ondernemend en denkt niet in plaatjes. Vanaf onze eerste ontmoeting voel ik me op mijn gemak bij haar. We leerden elkaar in een korte tijd goed kennen, waardoor we een stevige basis legden. Daarna ging het snel.”

lockdown liefde

Lockdownliefde

“Na onze eerste date gingen we een paar keer uit eten, dat kon toen weer even. Mijn jongste zoon ging dan gewoon mee. Tegenwoordig help ik op zaterdag met mijn dochter, met mondkapje op, in de winkel van Aviva. Vanaf het begin hebben we onze kinderen betrokken bij onze relatie. Dat hadden we in een wereld zonder corona waarschijnlijk ook zo gedaan.”

Lees ook: Plussize-blogger Annemarie (49): ‘Geluk zit in jezelf, niet in de weegschaal’

Afstand

“Kiezen voor elkaar betekent kiezen voor elkaars gezin. Aan de andere kant: als we hadden gedatet in ‘normale tijden’ hadden we geen afstand hoeven houden tijdens onze eerste date. Veel mensen gaan de fout in door elkaar al snel aan te raken, wij moesten op afstand blijven.”

“Misschien heeft die anderhalve meter ons uiteindelijk alleen maar geholpen. We hebben geen grote toekomstplannen en genieten voorlopig vooral van elkaar. Tot nu toe zijn we alle acht klachtenvrij, ik hoop vooral dat we allemaal gezond blijven.”‘

Eisenlijstje

Aviva: “Ik had gevraagd om een grote, lange man. Jeroen is net zo lang als ik, maar toen hij breed lachend op me afliep, liet ik het eisenlijstje dat ik had opgesteld direct varen. We raakten aan de praat en daar kwam geen einde meer aan. Dat we anderhalve meter afstand moesten houden, heeft voor ons goed uitgepakt.”

“Ik moest zijn lichaamstaal lezen en naar hem luisteren om uit te zoeken of we bij elkaar passen. Onze kinderen, ons werk, onze levens, politiek… Alles kwam aan bod. Als een vraag te persoonlijk was, zei ik dat ik die liever op een later moment wilde beantwoorden. Dat Jeroen daar begrip voor had, maakte hem alleen maar aantrekkelijker. Onbewust ging ik toch steeds dichter bij hem zitten. Dan greep de regie in en namen we weer afstand.”

Bubbel

“In een paar dagen leerden we elkaar kennen op een manier waar we anders een halfjaar voor nodig zouden hebben gehad. We leefden in een bubbel. Toen hij wegreed, miste ik hem meteen. Omdat we een eindje uit elkaar wonen en allebei drie jongvolwassen kinderen én een drukke baan hebben, moesten we even onze weg vinden.”

“We zien elkaar nu meestal op zondag. Ik hoop dat we als we tachtig zijn samen op een bankje zitten en terugblikken op hoe we elkaar leerden kennen. Vijf dagen op anderhalve meter afstand in een huis op tv, weet je nog?”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Tekst | Liselotte Idema
Beeld | Getty Images

Ook interessant