Margriet logo
Linda deed mee aan de challenge meer groenten eten en dít is wat er gebeurde Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Linda deed mee aan de challenge meer groenten eten en dít is wat er gebeurde

Veel Nederlanders eten hun portie groenten pas bij het avondeten. Om dán nog de aanbevolen 250 gram weg te eten, kan best een uitdaging zijn. Door al eerder op de dag te beginnen met het eten van groenten, is het een makkie. Margriet’s Linda deed mee aan de challenge lunch vol groenten en bleek verrast hoe gemakkelijk haar dit afging.

Margriet samen met Albert Heijn

“Soms denk je dat je alles al weet over gezond eten, maar aan de tips van diëtist Steffi en meesterkok Rudolph had ik heel veel.”

Doel

Omdat Linda net als veel Nederlanders pas bij het het avondeten haar portie groenten eet, valt er bij deze challenge dus veel te winnen. Linda: “Het doel was me eigenlijk gelijk helder: zeven dagen lang, elke dag lunchen met een flinke portie groenten. Iedere dag om 10.30 uur kreeg ik een melding op mijn telefoon met een tip of motiverende video. Zo werd ik er nog bewuster van. Elke lunch bleek verrassend én veelzijdig: een snelle salade, een rijkgevulde soep, groenten op een cracker of verwerkt in een omelet. Door ’s avonds wat extra groenten mee te koken, had ik voor de volgende dag gelijk mijn portie groenten klaar voor de lunch. Een goede tip, want zo maakte ik slim gebruik van mijn leftovers.

‘Ik had helemaal geen last meer van een middagdip’

“Ik merkte dat ik de laatste tijd toch al snel naar dezelfde groenten greep. Door deze challenge ben ik groenten die ik lang niet heb gegeten, weer gaan eten. En het grootste voordeel van groenten eten bij de lunch: ik had helemaal geen last meer van een middagdip! Daarnaast had ik de hele middag meer energie en minder zin om te snacken. Ik had totaal geen opgeblazen gevoel en voelde me écht verzadigd.”

Volhouden

“Omdat er zoveel verschillende soorten groenten zijn en ik daardoor erg gevarieerd eet, was deze challenge makkelijk vol te houden. Ik kreeg suggesties en tips, maar uiteindelijk bepaalde ik zelf of ik de groenten verwerkte in een lekkere salade, omelet of soep. De Italiaanse omelet met groenten is écht een aanrader. Je kunt gemakkelijk restjes opmaken en het is nog lekker ook! Ik eet nu veel meer bewust, in plaats van zonder na te denken een boterham te smeren. Afgelopen weken ben ik veel meer groenten gaan eten, waardoor het eigenlijk helemaal geen challenge meer voor me is. Het is onderdeel geworden van mijn routine: meer groenten bij de lunch.”

Lekker in je vel

Met de FoodFirst Leefstijlcoach werk je op een leuke en makkelijke manier aan een gezondere leefstijl. In de gratis app vind je tientallen verschillende challenges waarin je uitgedaagd wordt, verdeeld over drie categorieën: eten & drinken, sporten & bewegen, slapen & ontspannen. Professionele coaches staan je dagelijks bij met motiverende video’s, leuke oefeningen en slimme tips. Zo leer je hoe je simpel en snel nieuwe gewoontes kunt maken.

De FoodFirst Leefstijlcoach is een initiatief van Albert Heijn, om gezonder leven leuker, lekkerder en makkelijker te maken. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie, of download de app in de App Store of Google Play Store.

Bron | Albert Heijn
Beeld | Getty Images

Commerciële redactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden