MT38 M38 dromen durven doen Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Linda (60) maakte een bijzondere reis naar haar droomland Griekenland

Linda Duin creëerde voor zichzelf een droomleven waarin alles kan en niets te gek is.

“Als je als mens wilt groeien, moet je weg uit je veilige omgeving. Zo leer je nieuwe dingen, waardoor je jezelf kunt ontwikkelen. Ik heb tijdens mijn huwelijk altijd de geijkte paden gevolgd, maar na onze scheiding kreeg ik de behoefte om mezelf te heroriënteren. Ik wilde naar de zon, ging zeilen in Portugal, verhuisde naar een appartement, stapte in de boot bij een wildvreemde man die naar de Noordkaap ging varen en ontdekte dat het leven iets is waarmee je kunt meebewegen. Ik lééfde weer.”

Slapen bij vreemden

“Dat ‘bewegen’ wilde ik voortzetten, letterlijk en figuurlijk. En dan niet met iets wat eng is voor een paar dagen, maar gedurende een langere periode. Dus ging ik een jaar lang op pad met mijn hond, waarbij ik mezelf beloofde om elke dag opnieuw te doen wat ík wilde. Ik vond het superspannend en stapte de eerste dag doodsbang in mijn auto, maar al in Middelburg bood een vrouw me onze eerste overnachting aan: ‘Goh, wat een leuk verhaal, willen je hond en jij bij mij logeren?’

Vanaf dat moment had ik er vertrouwen in dat het wel goed zou komen. Mensen vonden het leuk om te horen over mijn belevenissen en volgden wat ik op Facebook schreef. Op een gegeven moment stroomden de uitnodigingen binnen, ook van volslagen vreemden. Zo was er een vrouw die schreef dat ze een oppas zocht voor haar hond en poesjes, omdat ze naar een afkickkliniek moest. Dat heb ik vier weken lang gedaan en zo ging ik van het ene naar het andere adres.”

Zon op je gezicht

“Ik ben mijn reis in dat jaar geëindigd op het vasteland van Griekenland, wat ik altijd al een heerlijke omgeving heb gevonden. Wakker worden met de zon op je gezicht, de deur opengooien en hallo zeggen tegen je buren, het buitenleven, de ongerepte natuur, blij zijn met wat je hebt en niet steeds verlangen naar meer. Het was daar en in die week besloot ik: ik ga in deze streek een huis zoeken, want ik vind het leven hier veel leuker. Inmiddels heb ik een tweede huis op Kreta, waar ik in de coronatijd een bizarre winter beleefde met nieuwe vrienden, muzikale avonturen, hoelahoeples en wandelingen in de bergen. De volgende stap is mijn huis in Nederland opzeggen en de winters voortaan in Mexico doorbrengen en de zomers op Kreta. ‘In beweging tot mijn 125ste’ is mijn nieuwe levensmotto.”

Fleur BaxmeierRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden