null Beeld

Life-coach Karin: ‘Ik vertrouw nu op mijn eigen kracht’

- In samenwerking met Activia -

Aikido zorgde ervoor dat Karin Karis (46), auteur van Je Hoofd te Lijf, InSync ging leven. Als life-coach en trainer helpt ze nu ook anderen om het beste uit zichzelf te halen.

Inspireren, uitdagen en InSync leven

“Toen mijn relatie van de ene op de andere dag stopte, werd ik met mijzelf geconfronteerd. Wat was

null Beeld

nu mijn aandeel in het niet slagen van mijn relatie? Om daar achter te komen ben ik mij gaan verdiepen in wie ik nu echt ben, wat ik wilde in het leven. Ik stelde mijzelf de vraag hoe ik ooit herinnerd wilde worden, wat ik daarvoor moest doen of juist laten. Een groot deel van het antwoord op die vragen trof ik aan in aikido, de Japanse verdedigingskunst die ik al twintig jaar beoefende. De aikido filosofie leert je hoe je jezelf kunt verbinden met energie, in plaats van er tegenin te gaan. In aikido zijn geen winnaars of verliezers, de enige tegenstander dat ben jijzelf. Door te formuleren welke waarden ik belangrijk vind, werd het makkelijker om ernaar te gaan leven. Ik ontdekte dat ik mijzelf en anderen wil inspireren en uitdagen. In alles wat ik nu doe toets ik eerst of iets goed voelt, of niet. Sinds ik vertrouw op mijn eigen kracht heb ik minder last van mijn ego en sta ik positiever in het leven. Ik ben nu meer in balans.”

'Hoe meer je leert één met jezelf te zijn, hoe meer je InSync kunt leven'

“Omdat ik altijd benieuwd ben geweest naar wat mensen drijft en wat ze in hun kracht zet ben ik een opleiding tot trainer gaan volgen. Daar viel alles opeens op z’n plek: ik kon mensen met de principes van aikido helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik maakte de spannende stap van werken in loondienst als ergotherapeut, naar het starten van mijn eigen coaching praktijk. Wat ik nu doe ben ik, en wie ik nu ben dat doe ik."

Persoonlijke groei

“Als coach help ik mensen en bedrijven om zich bewust te worden van hun lijf, om zo meer keuzes en mogelijkheden te krijgen. Wanneer we ons openstellen voor obstakels kunnen ze onze grootste leermeester worden. Als je je focust op de dingen die je graag wilt doen, komt er vanzelf meer ruimte voor de dingen die belangrijk voor je zijn. En hoe meer je leert één met jezelf te zijn, hoe meer je InSync kunt leven. Persoonlijke groei is niet iets wat ooit stopt, als je het onder de knie hebt, openen zich weer andere en nieuwe mogelijkheden. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces van groei. Als de keuzes die je maakt in overeenstemming zijn met wie jij wilt zijn ben je InSync. Op die manier leven geeft je het gevoel dat alles mogelijk is en dat je de hele wereld aankunt en dat gun ik iedereen.”

Wat is dat eigenlijk ‘Live InSync’?

Als je InSync leeft, ben je één met jezelf. Dat maakt je zelfverzekerder, creatiever en vastberaden om ergens voor te gaan. Het geeft je het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Een InSync leven kan een positief effect hebben op andere aspecten van je bestaan, van werk tot relaties en gezin. Wie in balans is met zichzelf kan zich volledig geven en ergens helemaal voor gaan. InSync leven start met beter luisteren naar je innerlijke criticus, dat stemmetje in je achterhoofd. Maar liefst zes van de tien vrouwen worden door de innerlijke stem beïnvloed, meestal positief. Maar soms draaft dat stemmetje door en maakt het je aan het twijfelen. Wanneer je de innerlijke criticus niet ziet als een vijand, maar juist als je grootste kracht, kan hij je uitdagen om het beste uit jezelf te halen en het leven te omarmen.

Kijk op Activia.nl voor meer tips om InSync te leven. De missie van Activia is om vrouwen te inspireren en te stimuleren naar hun beste ik.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden