Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Ik wil me het léúke van mijn moeder herinneren’

wat-zou-jij-doen-ik-wil-me-het-leuke-va-mijn-moeder-herinneren.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het verhaal van Tineke (56). Haar moeder is overleden en de jeugd van Tineke was niet altijd makkelijk. Nu komen die vervelende herinneringen weer omhoog. Zó erg, dat ze de leukere tijd overschaduwen.

“Het maakt me verdrietig”, zegt Tineke.

Geen slecht mens

“Mijn moeder dronk veel in mijn jeugd en had dan nogal losse handjes. Ze was depressief, denk ik, door het vertrek van mijn vader en kwam daar eigenlijk pas uit toen ik op mezelf ging wonen. Mijn moeder was geen slecht mens in de kern en gelukkig hebben we het daarna nog jaren wél leuk gehad samen. Alleen, nu ze er niet meer is, merk ik dat juist die heftige jeugdjaren weer zo omhoogkomen. Zó erg, dat ze de leukere tijd overschaduwen. Het maakt me verdrietig.”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Tineke advies geven over hoe ze in deze situatie het beste kan handelen? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Ook interessant