null Beeld To Huidekoper, iStock, Shutterstock en privébeeld.
Beeld To Huidekoper, iStock, Shutterstock en privébeeld.

PREMIUM

Leona Philippo ‘Vroeger dachten we vlak voor het kerstdiner altijd: wat is er toch met mama?’

Singer-songwriter en actrice Leona Philippo brak door bij het grote publiek als winnares van The Voice in 2013. Ook won zij Maestro in 2016. Leona speelt in de telefilm Dojo, te zien op 18 december om 10:00 uur bij NPO Zapp.

null Beeld

Traditie

“Met mijn jongens van 11 en 4 heb ik de traditie van samen de boom optuigen. Die boom moet, net als vroeger bij ons thuis, zo hoog als het plafond zijn, zodat we er een stukje moeten afhalen. En dan mogen de jongens de ladder op om de piek er samen op te zetten.”

2. Kerstdiner

“Ik ben helaas geen keukenprinses. Met kerst bestellen we eten bij een Chinees restaurant in Zevenhoven. Alle belangrijke familiemomenten vieren we daar. De mensen die er werken zijn zo lief. En eten halen scheelt zo veel stress. Vroeger dachten we vlak voor het kerstdiner altijd: wat is er toch met mama?”

3. Lekkere plaat

“Ik ben geboren in Canada en op mijn zesde zijn we in Oegstgeest gaan wonen. Ik heb leuke herinneringen aan kerst daar. Ik zie nog voor me dat mijn ouders altijd de kerstplaat van Boney M. opzetten, terwijl we de boom versierden. Ik weet inmiddels dat er betere kerstnummers zijn, maar dit blijft een guilty pleasure.”

null Beeld

4. Kerstfilms

“Als kind keek ik altijd naar The Snowman, een muzikale tekenfilm over een sneeuwman die tot leven komt. Nu kijken we naar Jingle Jangle: A Christmas Journey. Een baanbrekende kerstfilm met zwarte acteurs. Normaal gesproken wil ik alleen de Engelse versie zien, maar deze is fantastisch ingezongen door mijn Nederlandse collega’s.”

5. Canada

“In Canada haalden mijn vader en broers met kerst altijd een torenhoge boom uit het bos. De top zaagden ze eraf, anders paste de piek er niet op. Ook hadden we engelenhaar in de boom. We moesten dan van mijn moeder handschoenen aandoen voordat we het aanraakten.”

Tijd voor familie

“Kerst is voor mij the most wonderful time of the year. Ik vier het het liefst met familie. Ik ben net voor corona mijn vader verloren, hij was een ontzettende fan van kerst. Mijn oudste broer en zus wonen in Canada, dankzij FaceTime zien we elkaar, maar het is wel lastig met het tijdsverschil.”

Dorine van der WindTo Huidekoper, iStock, Shutterstock en privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden