null Beeld

Kort en krachtig: Marie-Louise Stheins

null Beeld

Na een paar jaar kleinere rollen te hebben gespeeld, heeft ze met de rol van Barbara Fordham in het toneelstuk Augustus: Oklahoma weer een ‘vette kluif’ te pakken. Enkele vragen aan actrice Marie-Louise Stheins (54), die zich van binnen 24 voelt, maar blij is met de groeven in haar gezicht.

null Beeld

De afgelopen jaren speelde je vooral veel kleine rollen. Hoe komt dat?

“Als freelance actrice heb ik het niet altijd voor het uitzoeken, maar ik heb de kleine rollen met veel plezier gedaan. Al ben ik ook blij dat ik met mijn rol in Augustus: Oklahoma weer een vette kluif te pakken heb.”

Waarover gaat dat toneelstuk?

“Over een familie die in het ouderlijk huis samenkomt, nadat vader plotseling is verdwenen. De spanningen lopen hoog op. Het is een stuk als een vuistslag, een script dat maar eens in de vijftien jaar langskomt: alle rollen zijn fantastisch en ik kan er mijn hele hebben en houden ingooien.”

Eind dit jaar komt ook de verfilming uit, met Meryl Streep en Julia Roberts. Waarom zouden we nog naar de toneelvoorstelling gaan?

“Omdat toneel levend is; je bent er live bij. Ik denk dat een verhaal als dit meer indruk maakt als het voor je ogen ontstaat. En we spelen echt met een steengoede cast.”

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

“Soms schrik ik, omdat ik me van binnen 24 voel en er van buiten niet meer zo uitzie. Maar vaak ben ik ook ongelofelijk blij met mijn gezicht, juist vanwege al die groeven en rimpels. Een vrouw van 54 hoort er niet strak uit te zien. Het is mooi zoals het is.”

Waar ben je trots op?

“Dat ik drie jaar geleden nog naakt op het toneel heb gestaan. Ook nadat een vrouw uit het publiek me vertelde dat dit op mijn leeftijd eigenlijk niet meer kon. Ik was woest en ben het gewoon blijven doen.”

Lees de hele kort en krachtig met Marie-Louise Stheins in Margriet 18.

Lees ook het interview met Loes Luca & Peter Blok, Eva van de Wijdeven en Karina Smulders.

Fotografie: Henriette Lohman.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden